Spinna garn av Whoopiull

Som jag har skrivit i min presentation av mig så har jag en hund som heter Whoopi, hon är en Spansk vattenhund, eller på spanska; Perro de Agua Espanol. Hon har en mjuk och härlig päls som man klipper en till två gånger om året. Redan första gången jag klippte henne sparade jag ullen med tanken att jag skulle tova den och sy ett par tofflor utav det. Jag har tovat en liten "matta", men ännu inte sytt några tofflor. Jag har fortsatt att spara ullen hela tiden, så i vintras när jag började spinna kom jag på att jag skulle prova att spinna whoopigarn. Det funkar faktiskt bättre än vad jag trodde att det skulle göra. Det blev ett härligt, ojämnt entrådigt garn som genast måste bli något. Och det där första garn som jag spann med slända har jag stickat min alldeles första tröja någonsin, och inte vilken tröja som helst, utan en tröja åt Whoopi.
Det vita på ärmarna och halsen är en ull som heter BFL, Blue Faced Leicester. En mjuk och härlig ull, som har blivit lite av min favoritull.
När jag hade stickat klart tröjan hade jag fått tag på en spinnrock som fungerade, så jag satte igång att karda och spinna mer med Whoopiull. Husse vill ju jättegärna ha ett par Whoopitofflor och jag har faktiskt börjat virka det men har helt kommit av mig. Det finns ju så himla mycket annat roligt som måste tillverkas!
Avslutningsvis så vill jag visa hur det andra Whoopigarnet blev. Det är tretrådigt och med liten touch av silke i sig. Jag var oxå ganska noggrann med att sortera Whoopis ull, så jag hade, när jag spunnit klart, en spole ljus, en mörk och en blandat med silke. Det blev en ganska bra effekt när jag tvinnat ihop de tre trådarna.
Och så krånglar överföringen av bilden på garnet! Man kan ju bli galen för mindre. :-(
Ni får hålla tillgodo med bilderna på Whoopi idag så får jag göra ett nytt försök med garnet i morgon.
Tills vi hörs igen, Ha det bra!

Kommentarer

 1. Hej Monica! Vad kul att du skaffat blogg! :D Och vet du vad jag skaffat, en trasselsudd som du! Stilton är ett riktigt yrväder à la Whoppie :) Kram

  SvaraRadera
 2. Ja, visst är det kul! Och kul att jag hittat tillbaka till din!

  SvaraRadera
 3. Ja, jättekul, whoopies tröja var jättefin förresten :)

  SvaraRadera
 4. Länktips till dig Monika:
  http://www.alternativ.nu/

  SvaraRadera

Skicka en kommentar