Stukad dator och klena tomater

Hade tänkt att lägga flera timmar på tomten i dag, men huvudet ville annorlunda. Vaknade med en fruktansvärd huvudvärk och inte blev det bättre av att datorn pajade. Antagligen p g a att Whoopi eller Mr Spock trampat sönder musknappen. Så nu får jag ha en extern mus när jag arbetar på datorn.
Trots huvudvärk så kom jag i väg till affären och kunde köpa grädde. Med kaffe i kroppen så släppte huvudvärken och trädgården hägrade. 
Började med att plantera tomatplantorna som jag fått med mig hem ifrån mamma och pappa. De är väldigt taniga i år. Hoppas att de tar sig. Det är två stycken vanliga och två stycken plommontomater som jag planterat. I hinken som syns på bilden så är det fyra sorter småtomater.
Jag fick med mig squash hem oxå. Den ska planteras ut när risk för nattfrost är över. Det blir väl att vänta åtminstone 2 eller 3 veckor. Får nog oxå lov att plantera om dem en gång innan det är dax för utplantering. Om allt stämmer så är det 3 stycken ljusa  och 4 stycken mörkgröna squashar. (Ingen aning om hur man säger)
Plockade ihop sparris och purjolök som ska med till Märsta i morgon. Mamma och moster Karin ska ha. Även Tina fick lite sparris och purjolök, hoppas att hon uppskattar det.
I morgon åker jag till Märsta för att köra buss, tyvärr så har jag en tjänst som slutar 1905. Jag är tidigast hemma strax efter 2030, så något trädgårdsarbete lär inte hinnas med. På lördag ska vi hjälpa ett par vänner med deras farstukvist. Hoppas att det går snabbt för då hinner jag med lite i trädgården.
Calle hittade en fin bild ifrån förra sommaren som får mig att längta och hoppas att de spridit sig ordentligt på tomten. Älskar fina blommor som tar hand om spridningen själv.
Tills vi hörs igen, Ha det bra!

Kommentarer

  1. Roligt att läsa om din trädgård, vacker bild på blomman. Sparris låter svårt.

    SvaraRadera
  2. Lisa, sparris är inte svårt, tar bara lång tid och jag har blivit bonusmormor!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar