lördag 30 juli 2011

Djuren och trädgården

En dag som denna, varm, solig och helt enkelt alldeles underbar har man lagt ganska mycket tid på trädgården, men inte tillräckligt. Först så kom Emma och Thomas på besök, mitt i Calles gräsklippande och mitt gräsklippssamlande. Självklart så blev det kaffe och för Calle och Thomas så blev det också whiskey.
Innan vi ens han gå ut och börja om så fick vi nytt besök, den här gången ifrån fastlandet. Håkan med kompis på varsin African twin. Men innan allt störande så hann jag med växthus och trädgårdsland.
Äntligen så har mina ( i alla fall en ) tomater börjat mogna, Krassen som jag planterat i växthuset får vara i fred för Råodjuren. Gurkorna blommar så vackert!


Djur är det gott om i trädgården, både våra egna och sådana som naturen fört med sig in. Mr Spock är en skön juvel som hittar nya platser att vräka ut sig på


Purjolöksblomman är välbesökt av allehanda små flygfän, just den här vet jag inte vad det är för något. Någon som vet? Förra året var trädgården full med väldigt små, fina, ljust blåa fjärilar, i år så är det inte lika fina, lite större och orangea fjärilar som invaderat vår tomt. Det märks att vi bor nära ett kärr, för den här paddan ser jag ofta i trädgårdslandet.

 

3 kommentarer:

 1. Men så söt kisse då, han verkar trivas som bara den....

  SvaraRadera
 2. Jättefina foton! Vilken duktig fotograf du är :)

  SvaraRadera
 3. Alla tre katter trivs som fisken i vattnet! De har härliga jaktmarker runt om.
  Tack Lisa! Duktig vet jag inte, men jag har bestämt mig för att lära mig lite om fotografering + att köpa ett objektiv för närbilder, det vi har är inte optimalt!

  SvaraRadera