Växthus och köksträdgården

Har spenderat en härlig timme nere vid växthuset i dag. Mellan pinkastning, vattning och såning så har jag rensat bort två tomater. Vet inte varför de har blivit som de blivit, har aldrig sett något liknande, men jag tänkte att det är bäst att ta bort dem innan det sprider sig till de andra tomaterna.


Någon som vet vad "förruttnelsen" eller vad det nu är för något beror på? Och någon som vet varför det tar sådan tid för mina gurkor att mogna? Jag tycker verkligen att jag klipper bort allt onödigt på plantorna.

Gurkorna växer så att man nästan kan höra hur det knakar. I dag så har jag skördat den andra gurkan och i morgon så måste jag nog skörda den tredje! 
Medan de flesta gurkorna växer raka och fina så har jag en och annan gurka som protesterar mot EU's gurkreglemente.Ute i köksträdgården så kan man konstatera att ingen verkar ha talat om för Råodjuren att ringblommor är ätliga. Jag tycker att vi låter Råodjuren leva i ovisshet. Det är så trevligt när man får ha något i fred!


För någon vecka sedan så hade ju Råodjuren varit och kapat sockerärtorna, men skam den som ger sig, de kommer igen och just nu så har jag en hel sockerärtsskida på G! Undrar vem som ska få äta upp den, jag eller Calle? Eller så delar vi kanske på den!


Vi har börjat att planera för att hägna in Köksträdgården till nästa år, det eller att bara odla lök, sparris och ringblommor! Och det skulle ju bli på tok för tråkigt!


Kommentarer

 1. Du det där med tomaterna har jag hört är ojämn vattning.
  Jag har haft likant i år.
  Detta pga av att sonen skulle vattna men gjorde nog lite när han kom i håg...vi var borta i 14 dagar så det satte nog sina spår.
  Tack för info om bivax ska kolla runt här och se vem som har.
  Tänk så lite man vet om sin byggd...
  Kram och ha en trevlig kväll....

  SvaraRadera

Skicka en kommentar