Stickbeskrivningar och annat

Eftersom jag är beskrivningsdyslektiker så stickar jag allt "på känn", jag har en devis; Prova- Gör om- Gör rätt.

Således stickar jag också Morgans vantar efter den devisen. Jag har stickat, repat upp, stickat, repat upp och  stickat på 4 olika sätt och kommit fram till ett sätt som jag vill ha dem på. Nu återstår bara att få till rätt storlek, eller, i alla fall något som inte kommer att vara för litet för Morgan i December.

 Eventuellt kan vi få till en provning på torsdag, annars så måste jag besöka dem på lördag. Mycket synd om mig. Not!

Och sedan då? När jag har stickat klart Morgans vantar, vad gör jag då? Kanske är det hög tid för mig att lära mig att sticka sockor? Men då behöver jag någon som har tillräckligt stort tålamod med mig för det brukar ta tid för mig att lära mig saker, men när jag väl lärt mig det, då sitter det!

För att sticka strumpor så behövs garn, för att få garn så måste man spinna, i bland så måste man också karda, det blir mitt närmaste "hemmaframförtv'n" projekt.


Det börjar också bli hög tid att beställa ull. Den här gången ska jag beställa i från en Engelsk firma. Förut beställde jag i från ett svenskt företag, men tyvärr så har hon lagt ned och jag har inte hittat något annat i Sverige som har samma sortiment och så pass bra priser. Tyvärr så har den Engelska firman slut på min favorit ull, 50 babykamel/ 50 silke. Så fort de får in så är det jag som beställer!

Tjing

Kommentarer

  1. Har bestämt mig för att börja sticka. Aldrig gjort det förut (förutom i skolan för typ 100 år sedan, haha) så det blir att börja från grunden. Eller, nästan från grunden - blir färdigköpt garn för mig ^^

    SvaraRadera
  2. Mycket bra sysselsättning, stickning alltså! Själv började jag sticka för att jag måste göra mig av med garnet som jag spann, men det är ju fritt att göra i vilken ordning man vill!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar