Home, sweet home

Efter en väldigt lång arbetsvecka så är jag äntligen hemma, det känns väldigt bra!
Calle hade beställde ett nytt objektiv ifrån Scandinavian photo som stod och väntade på kameran när jag kom hem.
På med det nya och ut till trädgårdslandet.


Hittade en Aster som jag tyckte var värd att föreviga. Det fanns många andra blommor också, men jag hade bråttom in i växthuset.

I växthuset så lyste det rött av tomater, jag fattar inte hur vi ska hinna äta upp allt under en enda kort helg. Mogna gurkor var det också gott om. Jag skördade 6 stycken som tillsammans vägde 2700g. Sedan så försökte jag att räkna de gurkor som "är på g", men tappade räkningen vid 20 st.
Det som hittills i år har gått sämst so far, är helt klart paprikan. Men skam den som ger sig, för paprikan har dubblat sin storlek på bara en vecka och det är väl knappast illa pinkat för en paprika?


I växthuset huserar en hel del sniglar, fast de flesta är med hus och jag tycker liksom att de är ganska ok, för de går att plocka bort med händerna.


Det var kul att komma hem och kolla in takkronan som jag gjorde förra helgen, var den verkligen så fin som jag minns i mitt huvud? Och jo, det var den! 


Ute så går purjolöken bra, jag skördar och det kommer nytt där jag skördat en gång, annars så är det inte mycket som växer i landet. Kålen som gick så bra förra året, ser inte klok ut i år! Brysselkålen är bara luft, blomkålen lika så. Jag som så gärna vill ha kål!


För första gången i världshistorian så har jag lyckats odla Blåklint. Jag har försökt ett antal gånger och det har aldrig blivit något. Nästa år så satsar jag på en äng!


Ringblommorna går också bra, men nästa år så blir det fler färger. I år är det bara oranga, men jag har plockat frön på gula och gul/oranga hos mamma och pappa.Purjolöksblommorna är väldigt vackra, men jag vill börja skörda frön snart.


Dagens skörd i champinjonlådan!


Ps. Det nya objektivet ifrån Scandinavian Photo är ett AF-S DX Micro NIKKOR 40mm f/2.8G. Synd att jag inte ställde in kameran på Macro!

Kommentarer

  1. Underbara bilder Monica!! Jag blir så sugen på att börja odla jag med. Ska nog fixa ett växthus jag med till nästa sommar. Fantastiskt vad mycket du producerar :) Kram Lisa

    SvaraRadera

Skicka en kommentar