Hur mår vi, egentligen?

December 2010 18-åring mördade sin mamma i Sollentuna. Mars 2011, 22-åring mördar sin mamma i Växjö. Mars 2011, 32-årig mamma häktad för dråp på sin 1-åriga son, Linköping. Juli, 53-årig pappa mördar sin 7-åriga son med 16 knivhugg, Umeå. 37-årig kvinna mördad och dumpad, maken anhållen för mord, Skepptuna. Och i kväll, mamma anhållen för mord på sina två söner. 4 och 8 år gamla, Sigtuna.
Listan kan göras hur lång som helst.
Det som slår mig med alla dessa mord/dråp är att det är de människorna som ska betyda allt för en, jag menar, mamma och pappa är ju de viktigaste människorna, för utom ens barn, i ens liv. Hur kan någon göra något sådant?
Vad är det som gör att en människa tappar spärrarna och dödar? Skulle jag någonsin kunna mörda någon, kunna tappa spärrarna?
Inte vet jag, men jag tror inte det.

Kommentarer

 1. Sjukt - så många hemska saker som hänt i Märsta på kort tid, och så Willys rånat, helt galet!!

  SvaraRadera
 2. Willy's rånet, skottlossning på Norrbacka, min brors granne blev i våras hämtad av en hel polisstyrka med skottsäkra västar och dragna automatvapen, typ k-pist, galenskapen go's on and on!

  SvaraRadera
 3. Vidrigt! Jag kan inte för mitt liv förstå hur man kan göra illa sina egna barn! De betyder ju allt för mig och jag kan inte tänka mig ett liv utan dem... Har själv arbetat inom psykiatrin och sett både det ena och det andra men ändå... Nej, vidrigt är vad det är!

  Jovisst... hönsen är av rasen hedemorahöns. Kom av mig lite... ;0)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar