En liten Jul

För att börja där jag avslutade det senaste inlägget, så kan jag meddela att Calle gav upp mekandet på fredagskvällen och fortsatte på lördagsmorgonen. Och jag tror att hela tidsåtgången var närmare 1 1/2 timme än 30 minuter, som Calle lovat.


Lördagen var den dagen som vi skulle fira "lill-Jul" med Linnea, Mika och Morgan. Jag tjatade om att förbereda och Calle tyckte vi kunde ta det lugnt. Till tio var vi alla fall vid färjeläget och köpte kallrökt lax och sedan vidare till Tempo för att handla det sista till vårt lilla julbord.
Vi hann inte mer än att komma hem så ringde de och talade om att de var på väg. Bråttom!!
Vi hann med både en lunch, den bestod av goda ostar och en god Italiensk korv, och ett mini-mini julbord. Bara det allra godaste, dvs kallrökt lax, sill och potatis till förrätt. Julskinka på Calles vis, dvs på vörtbröd med senap, ost och rödbetssallad. Själv så hoppar jag över rödbetssalladen och doppar bröd i grytan istället.
Till efterrätt så blev det extremt lyckad Saffran och vanilj pannacotta. Varför jag inte fotograferat dessa läckerheter kan man ju fråga sig. Gott var det i alla fall.

Morgan har ju hunnit bli 7 månader och är som vanligt världens charmtroll och det var första gången han var hos oss och var lagom stor att sitta med vid bordet.Morgan äter gärna upp det som hamnat på bordet efter att han tömt tallriken. På Morgans tröja så står det att "Morfar är min bästis, så det så"

Efter middagen var vi alla så trötta att vi var tvungna att vila lite. Det gör man bäst på kohuden på golvet framför rörspisen, men där var det så varmt så man var tvungen att klä av sig lite.


När man ledsnat på leksakerna som mammsen och pappsen släpat med sig är man tvungen att hitta annat att leka med och vad kan vara bättre än en ukulele?! Speciellt när man länge intresserat sig för pappas gitarr, men insett att den är på tok för stor, då passar ukulele perfekt!

I dag, den 4:e advent så hade vi bjudit in till adventsfika. Bosse, Annette, Rikard och hans flickvän, Betina, ville ju självklart passa på att träffa Morgan, Linnea och Mika när de var i närheten.
Glögg, pepparkakor och Lussekatt stod på menyn. Jag älskar att ha folk här och jag gillar verkligen när festen liksom fortsätter dagen efter, men gu' så skönt det är när alla äntligen åkt hem! Då kan man slappna av och bara vara! Och typ koka knäck! Jag har inte kokat knäck på flera år, men det gick bra och gott blev det!
I morgon är det en ny vecka, antagligen den mest stressande veckan på hela året för många människor, då är det skönt att ha skalat bort det mesta av julklappar och andra stressmoment. I min familj så kör vi en julklapp som max får kosta 150 kr och ska vara könsneutral, sedan drar vi lott!

Nu önskar jag er en lugn och sansad vecka!


Kommentarer

 1. Vad stor och duktig Morgan har blivit - och vilken godbit sen. Appropå godbit, kan du ta med dig receptet på saffranspannacottan, eller är det hemligt?

  SvaraRadera
 2. ohhh själv har jag bakat lussebullar idag!!! imorgon blire knäck!!

  SvaraRadera
 3. förresten, jag måste göra något storslaget för musikhjälpen nästa år!! jag är så taggad, vilket fantastiskt resultat, nästa år beävckar vi 20!!! kram

  SvaraRadera
 4. Vilken mysig dag, gulliga Morgan :) Vad mycket ni hann med!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar