Började det nya året som jag avslutade det gamla

Efter en rejäl frukost, gjord på rester ifrån nyårsafton, så tog Bästa Syster, Whoopi och jag en promenad. I dag så valde vi vägen framför skogen, Syster ville ha lite nya löpvägar och vi hittade några bra med ordentliga uppförs och nedförs backar.
I början av promenaden sken solen och frosten glänste fint, men när vi närmade oss hem så hade nästan all frost försvunnit.
Vi bestämde oss för att ta en liten runda i skogen, den vi inte gick i, i går. Och vi hittade svamp! Inte som i går, men ändå. Svamp den 1/1-12, det är inte illa pinkat. Bara en gång tidigare har jag plockat svamp i Januari.


När vi kom hem så hade Calle varit till affären och köpt en hel kyckling! Han fick nämligen en lergryta av syster, och veckans lunch kommer alltså bestå av kyckling och grönsaker tillagade i ugn.


Syster och jag började med lunchen, äggomelett med nyplockad gräddstuvad svamp!


Strax före 1430 lämnade syster oss för hemfärd. Här på ön hade det börjat regna och vi fick rapporter om att det är snorhalt på vägen till färjan. Det gäller att ge sig av hemifrån i morgon bitti i god tid innan färjan går, för i morgon är det arbete igen!

Kommentarer

Skicka en kommentar