Nästan klar

Det jag skulle ha gjort redan i fredags, är jag nästan klar med. Jag kommer inte hinna göra i ordning listor på frön som ska handlas, inte kommer jag heller hinna göra i ordning en lista på i vilken ordning som jag ska ta sådden. Men jag är nöjd ändå! Kvar att göra i dag är bara dammsugningen.

Calle vaknade tidigt i morse i vanlig ordning, jag gick ned någon timme efter Calle. Vi hade gott om tid att inte göra någon ting alls innan det blev ljust och vi kunde gå på vår skogspromenad. Calle tog hand om vattenkokandet och den här gången blev det hett!
Vi gick inte vår vanliga väg till att börja med, för vi hade bestämt oss för att kolla var vi hamnade om vi gick en ny stig, som vi trodde skulle leda oss ut på grundviksvägen, hyfsat nära nr 27 och vi hade rätt så då vände vi och gick mot trädstammen där vi tänkt dricka kaffe förra gången. Vi fikade på samma ställe som då, men nu var det någon som varit där och sågat upp stammen.När vi kom hem igen så tog jag tag i äppelträden, de behövde verkligen klippas i år eftersom jag inte klippte dem förra året. Jag är allt annat än proffs på att klippa träd och jag vet att jag har tagit för lite, men jag har en plan och jag tror inte att jag klarar av att genomföra den genom att göra som proffsen, så jag går försiktigt fram med sekatören. Bättre än förut i alla fall!

Före

Efter

Före
Efter
Inne igen så var jag ju bara tvungen att så min Chili, jag började att känna mig lite stressad av att veta att Ulla Hasselmark brukar så sin Chili redan den 1 Januari. Fem sorter har jag sått, var av en som jag vet det exakta namnet på- Piri-piri. Och de fröna är flera år gamla, ska bli spännande att se om det kommer något. De andra sorterna kallar jag för "ButiksChili", en Chili som jag köpte och tog frön i från förra året. Fröna som jag har sått i år, kom ifrån förra sommarens skörd. Jag fick en Chili av svärmor, som ska vara svart och hon fick några svarta frukter, men de flesta blev röda. Sen så har jag en sort som ser ut som en kyrkklocka, i allt om trädgård så kallas den "Jamaican Bell" men på Chiliguiden.se kallar de den för "Scotch Bonnet". Någon utav namnen är det säkert! Kanske!När jag ändå höll på med Chilifrön och behövde öppna alla Piri-pirisar för att få ut fröna, så la jag ned chiliköttet i morteln och började mortla! Jag plockade fram alla sorters torkad Chili som jag har hemma och sprättade och mortlade och provsmakade och oj vad det var hett! Jag känner, så här någon timme efter, knappt av min underläpp. Medan jag mortlade så stänkte det ganska mycket och, ja, det gjorde så att jag började nysa. Och inte lite!
När jag var klar så lät jag Calle lukta på pulvret och enligt honom så river det till ordentligt i näsan. Ena burken tar jag med mig till Märsta i morgon så mina föräldrar, som gillar stark mat, får prova och lämna ett betyg. Jag återkommer med det!

Kommentarer

  1. Vilken härlig söndag :))

    SvaraRadera
  2. Oja! Man önskar att alla dagar var som denna!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar