Tapetsering

För ungefär 10 år sedan så gick jag kurs i möbeltapetsering. Jag gick två dagar i veckan i två terminer och sedan så gick jag en dag i veckan i ytterligare 2 eller 3 terminer. Möbeltapetsering är något som jag tycker är jättekul. När jag slutade gå kurser så fortsatte jag hemma, tyvärr blev jag aldrig tillräckligt snabb för att kunna tjäna några pengar på det, men som hobby är det kul.

Tyvärr så brann en bil upp för oss när vi bodde i Märsta. I den bilen så hade jag det mesta utav mina verktyg och väldigt mycket extra material, så som nubb, sadeljord och så vidare. Så efter det har det inte blivit mycket gjort, tills nu, när min Syster ville byta tyg på sina stolar och kökssoffa.

Jag hade tagit med mig material, sax och häftpistol och åkt hem till Syster. Strippade kökslocket, klippte till tyget för sofflocket och skulle börja häfta när jag upptäcker att häftpistolen rostat sönder!


Mamma och pappa var på väg för att äta med oss, så det var bara att telefonera dem och be dem ta med sig sin häftpistol. Under väntan så förberedde jag bomullsvadden för stolarna och så klippte jag till tyget. Alla 4 stolsitsar kommer att se olika ut. Här är två exempel på hur det kommer att bli.När jag fick en fungerande häftpistol i handen så gick det snabbt och snart var sofflocket klart!


I och med kvällsarbetet så blev det ingen träning i dag, men det tar jag igen i morgon. Jag slutar redan 1145 och ska besiktiga bilen i Märsta 1440, så jag har gott om tid att träna!

Kommentarer

  1. Jag bockar, bugar och säger TACK! Soffan blev kanonfin! Ska bli kul med fina stolar till med :-)

    SvaraRadera
  2. Fint Monica! Kommer ihåg stolarna du klädde åt oss, de var ju jättefina :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar