Inlägget som inte blev av

Djur på jobbet


Om en bra dag kan räknas i hur många vilda djur man ser på en dag, ja, då har dagen varit en alldeles toppen dag.
Det började när jag var på väg att "tomma" till Väsby. På SKANSKAS område i Märsta går den vackraste räv jag sett på länge. Hög, lång och fin päls. När jag stannar bussen för att fotografera så vänder han och drar tillbaka därifrån han kom.
Väl i Bollstanäs är det tre rådjur som hoppar framför bussen och in på en tomt. Där var det aldrig tal om att hinna fotografera.
Vid halv åtta tiden var jag på väg ut till Runsa och när jag nästan är vid Stenhugget tror jag att jag är på väg att tappa förståndet. Mitt på åkern går en hel flock med kronhjort eller dovhjort? Det är här ni, kära läsare kommer in. Vad är det jag ser på fältet?Själv så tippar jag på att det är dovhjort, men det kan lika gärna vara kronhjort. Under pausen i rastlokalen i Upplands-Väsby, så pratade vi om djuren och det var någon som hört att de rymt i från något hägn, inget ovanligt med det, tror faktiskt att det är ganska vanligt att inhägnade vilda djur rymmer, det är ju så vi har fått fullt med vildsvin nästan överallt i Sverige.
Förutom att de har en himla massa djur i Väsby, så händer en hel del andra grejor också. Centrala delarna, de runt centrum, har förändrats väldigt mycket sen jag började köra buss där. Den senaste stora förändringen som håller på att göras, är att de håller på att riva Vilunda gymnasiet, skolan där min kära syster tog sin student. En epok går i graven kan man väl säga.Själv så behöver jag inte oroa mig för att "min" gymnasieskola ska rivas. Det är ett av tre riksinternat och faktiskt en väldigt fin skola. Och då menar jag byggnaderna, inte att skolan är "FIN", även fast en del menar att den är just det.

Kommentarer

 1. Grattis på födelsedag! Kram Lisa

  SvaraRadera
 2. Det är förresten hjortar som blivit Albins p g à inavel enligt Leffe som bor på hugget

  SvaraRadera
 3. Tack Lisa! Men är det kronhjort eller dovhjort?

  SvaraRadera
 4. Jag såg en humla idag. Inte mycket att komma med :-)

  SvaraRadera
 5. Skulle inte säga att en humla inte är mycket att komma med, för jag älskar humlor!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar