Lördag

Lördagen började inte så bra, regn och tråkväder och räkningar att betala. Men vid 9-tiden, ungefär samtidigt som F1 kvalet började, så lyckades solen tränga igenom molnen. Kvalet gick också bra för våra favorit förare, Kimi och Shumi. Kimi kvalade in med 5:e bästa tid, tyvärr så flyttas han ner 5 platser för han var tvungen att byta växellåda efter förra racet. Shumi kvalade in med 3:e bästa tid. Nu håller vi tummarna för att Shumis bil ska hålla hela racet i morgon.

Efter kvalet var det dags att åka till färjeläget för att tippa och fotografera. Det har parkerats en färja till vid vårt färjeläge, jag undrar om det är tänkt att den ska gå i trafik i sommar? Alltså, om det är tänkt så, så fattar jag inte varför. Den är väldigt söt, men den ser mer ut som en färja för leksaksbilar än riktiga bilar. Undrar överhuvud taget om Nulle skulle få plats med sin kranbil, så liten ser den ut! Men söt är hon och hon heter Sanna.
Tyvärr så hade vi inte vunnit något förra lördagen, så vi får arbeta en vecka till, men det känns som om det är i kväll som vår lotto+ jokerrad blir dragna.

Efter en lätt lunch så städade vi undan det mesta stöket, vi får våffelgäster i morgon. Sedan gick vi ut på tomten, där jag kunde konstatera att de första Blåsipporna hade slagit ut.


Tillsammans så flyttade vi vår Bikupa till platsen som vi bestämt att de ska stå på. Vi tror att det blir bra att ha dem bakom verkstaden, att de får vara i fred där och att barn som hälsar på kanske inte drar direkt till bina och blir stungna. På kursen har vi talat om vikten av att ha en adrenalinspruta hemma. Man vill ju inte att någon ska gå och få en väldigt svår allergisk chock hemma hos oss. Vilken tur att man känner en läkare!
Kupan står placerad med flustret mot öster. Vad vi har fått lära oss, så ska flustret vara mot öster eller söder.


Jag har jobbat lite i växthuset också, inte alls så mycket som jag skulle ha velat, men mer än inget alls. Vi har burit fram grillen, den ena som stod i växthuset och tog plats! Jag har fyllt på jord och hästskit i mina odlingsbäddar. I morgon åker salladen ut i växthuset.

I morgon ja, först är det F1race, sen så får vi gäster, bl a världens goaste Morgan med föräldrar och Svärmor med äkta hälft. Menyn för lunchen är inte riktigt klar, det enda klara är att det blir våfflor till efterrätt!

Kommentarer

  1. Jag tror de reparerar färjor där. Det gjorde de i alla fall ett år när vi höll till där.

    SvaraRadera
  2. Blåsippan är verkligen vårens budbärare. Jag blir glad varje år när den första dyker upp och jag är så lyckligt lottad att den växer i min rabatt...Älskar den blå färgen!

    Det går framåt med biodlingen, kupan ser jättefin ut och om jag var ett bi skulle jag gilla att bo där!
    Kram

    SvaraRadera

Skicka en kommentar