Våffeldagen

För andra året i rad så firar jag min födelsedag några dagar för tidigt. Jag passar på när det står något så gott som våfflor på menyn. Förra året var jag riktigt ambitiös, det var våfflor till förrätt, varmrätt och efterrätt. I år så nöjde jag mig med våfflor till efterrätt. Till varmrätt gjorde jag en fransk löksoppa. Det har ju liksom blivit lite av en favorit det här året.
Gästerna bestod av Svärmor och Rolf, Linnea, Mika, hunden Olle och världens goaste Morgan. Och utan överdrift, så kan jag nog säga att han är Sveriges sötaste snart ettåring!Lilla Olle, fem månader har snabbt lärt sig var man ska vara när Morgan äter. Det självklara svaret på den frågan, när man är en hund, är under barnstolen!


Det är kul med gäster, men så himla skönt när de åker och lugnet åter lägger sig på Gåsvik. Jag han med lite arbete i växthuset och i landet. Whoopi jagade lite pinnar och Ronja och Lilla My kunde äntligen slappna av och busa ute, eller Ronja förresten, hon är verkligen en cool katt, hon går sonika förbi Olle och in till sin favorit kudde och lägger sig. Lilla My och Mr Spock, däremot, de är helt utmattade av Ollebesöket.

I går kväll, när Calle tittade på en film som jag var ointresserad av, passade jag på att rulla lite krukor, 31 st blev det och i dag så planterade jag purjolök i 20 av dem. Jag tror det räcker med purjolök nu!I morgon är det måndag, ny arbetsvecka och för en gångs skull, så har jag inte min vanliga måndagstjänst. Ska bli kul att göra något annat på en måndag!

Kommentarer

 1. Grattis i förskott!! Våfflor har jag varit sugen på heela dan' - men det blev en muffins istället. Morgan är verkligen gullig!

  SvaraRadera
 2. Det blev inga våfflor här, men det vet du redan. Smakade bra med grillat också....
  Vilken gullig kille, ett riktigt charmtroll. Svårt att motstå den charmen oavsett om man är människa eller hund.

  Jag håller med dig om att det är kul att få gäster även om man tycker att det är skönt när lugnet åter lägger sig.

  Hur gör du krukorna? Har ett svagt minne att jag läst det tidigare men är inte säker.
  Kommer att bli gott med egen purjo, de har en helt annan smak!
  Ha dé gott, kram!

  SvaraRadera
 3. BLir ju imponerad av de där purjoplantorna. Jag försökte en gång för många år sedan, men lyckades ha av allihop när de skulle planteras...

  SvaraRadera
 4. Det finns en trämojäng som man kan köpa för dyra pengar och göra krukor med, men jag använder en glasflaska med djupt "hål" i botten. En tidningssida, med ca 4 cm bortklippt, viker nästan på hälften, enkelpappret nedåt, vill inte ha för mycket botten. linda in flaskan och vik in botten hela tiden.
  Dålig beskrivning, jag kanske ska göra en fotobeskrivning på det?!
  Ja, visst är purjon fin? Och det bästa av allt är att det är frön som jag har tagit i från förr-förra årets purjoplantor.( Jag behöll dem i landet, lät dem växa och gå i blom)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar