Blommor och Sparris

   Över allt händer händer det grejor nu. Det blommar inne och det blommar ute. Och jag hinner inte med. De enda perenner jag hunnit rensa från fjolårsbladen är pionerna. Allt annat ser helt förfallet ut, men det får lov att fortsätta se förfallet ut ett tag till.
  Musöronen på björklöven han jag inte ens notera innan de var stora som råttöron! Och inte har jag klippt den enda stackars ros som trädgården erbjuder!  Jag tror att jag gnällt lite grann över att det är ont om vårblommor i trädgården och det är sant. Den enda vårblomma som det finns fler än två av bredvid varandra är Pärlhyacinter (Bortsett från Snödroppar, men det är en vinterblomma, ingen vårblomma). Annars så är det en påsklilja, två och en krokus, fyra stycken Scilla osv. Inga massor, ingen prakt och inte kommer det bli det till nästa år heller, för jag har bestämt mig för att vänta tills hela gräsmattan är i ordning. Blommorna i entrerabatten ska flyttas, men först efter att grannen gjort i ordning mellantomten och på grund av detta så får vårblomsprakten vänta.  I dag så slog Forsythian ut. I Märsta så slog den ut för ungefär två veckor sedan. Det är himla härligt att få njuta av Forsythian så länge. Vitsipporna och Blåsipporna är också senare här än i Märsta, men inte så mycket som två veckor.  Stenmurklorna växer som bara den på tomten. Synd att de är så giftiga, för goda är de. Nåja, jag får njuta av att de är vackra att titta på. Roligare hade det varit om det växt Toppmurkla på tomten!  Sparrisen ser ut att växa sig stor och stark. Enda tills man tittar lite närmare på dem och ser att man haft påhälsning av sniglar. Och jag som var så glad för att inte Råodjuren gick på dem, så kommer sniglarna och snaskar av dem. Aldrig får man vara riktigt glad!  Om inte sniglarna äter upp alla, så kanske de går att skörda några nästa eller åtminstone näst-nästa helg. Jag längtar så efter att få smaka mina egna Sparrisar.

  Avslutningsvis så vill jag visa en bild på Whoopis hundkompisar, Bamse och Zita som var på besök. De var definitivt inte lätta djur att fotografera. Var de still i 5 sekunder så var det bra.


Kommentarer

 1. Härliga vår eller hur?
  Så mycket fint det finns nu och vad fort det går.
  Mina hundar tyckte det var för varmt idag men inte jag.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 2. Underbart härlig vår! Absolut!. Whoopi och Zita badade, så de tyckte nog också att det var lite varmt.
  //Monzan

  SvaraRadera

Skicka en kommentar