Handarbete, igen!

  Men nu är det inte jag som har handarbetat. När vi först flyttade till Ön, för att spara pengar, för att vi skulle segla jorden runt, så började Calle "knyta" en flaska. Makrame och knopar är inget nytt för Calle. För en herrans massa år sedan så skaffade Calle sig en bok om makrame och senare så skaffade vi böcker om knopar.
  Misstaget som Calle gjorde med sin första flaska var att han valde ett väldigt tunt snöre. Det innebar en himla massa knutar och Calle han nästan ledsna innan han var klar, men envis som en åsna så gjorde han klart den.


  För någon vecka sedan kom han på att han skulle knyta en ny flaska och den här gången tog han i lite mer när han valde snöre. Snöret är handslaget och köpt på båtmässan i Göteborg. I flera år har det legat ute och tur är väl det, för det luktade väldigt mycket tjära. Man kan fortfarande känna doften, men inte lika starkt som för några år sedan.


  Betydligt färre knutar och ett avsevärt snabbare arbete. Nu tror jag att det är min tur att göra nästa flaska, men jag måste hitta en lagom liten och en rund flaska.

Kommentarer

Skicka en kommentar