Voyager har kommit hem!

  I dag så arbetade jag undan växthuset och lite plantering fort som bara den. När jag var klar så tog jag mig an en uppgift som hängt över mig i princip hela vintern; att städa bilen! För Calle fick jag inte visa före bilderna för de skulle få mig att framstå som en lortgris. Men nu vet ni i alla fall, jag är en stökMaja!

  Medan jag arbetade med bilen så lyssnade jag till det härliga ljudet av andra som arbetade hårt! Våra härliga små nya husdjur! Precis där vi parkerar bilen har vi en buske som jag inte har en aning om vad den heter, i vilket fall som helst så blommar den för fullt och bina tycks uppskatta den!  Jag har tidigare sett gul och vit pollen, färgen som satt på det här Biets ben kan väl bara beskrivas som grådaskig, eller?


  När bilen var fin och jag fått mat i mig så var det bara för mig att fara till fastlandet, men så himla lätt är det inte alltid att komma iväg. Precis vid soptunnan så kom jag på att jag glömt mina handskar och dem måste man ha! Bara att vända om.

  Nästa gång var jag halvvägs till färjeläget, då kom jag på att jag glömt min mobil och i dag så kan man ju inte leva utan mobil! Vänd igen, hämta mobilen och susa i väg till färjan. Och så visar det sig att det inte går någon 1440 färja. Det var bara att sitta snällt och vänta!

  Väl på fastlandet så bar det i väg till Vallentuna, det är där vi har köpt våra kupor/samhällen!  När vår säljare väl kommit hem, så gick det ganska snabbt, men vi fick vänta länge innan han kom hem så vi han inte med någon tidigare färja än 1910.

  Väl hemma så hade de flesta Bina i vårt första samhälle (Enterprice) gjort natter och aktiviteten vid flustret hade lugnat ned sig en himla väldans!

  Det var bara att lyfta nya kupan (Voyager) på plats och börja flytta in våra nya husdjur. Calle hade ju gjort hela proceduren en gång tidigare, men för mig var det första gången och det var riktigt häftigt! Bin överallt, och vilket ljud sen då! Helt ofattbart att ett så litet djur kan göra så höga ljud!

  På söndag så får vi lov att gå in i kuporna och kolla hur det har gått för våra bin, om de har kommit till rätta och hittar föda. Det ska bli så himla spännande! Jag kan inte riktigt fatta det, men efter flera års drömmande om egna bin, så är det äntligen verklighet!

De gula prickarna i luften runt Calle är Bin!

  I morgon så är det arbete igen, så nu är det bingen som lockar och p g a värmen och att vi inte hunnit med något myggnät ännu, så har vi flyttat ner till gästrummet. Hoppas att det går att sova i natt, annars så har jag en jobbig dag i morgon framför mig!

Kommentarer

  1. Kaxigt! Calle ser ut som en Gud i dom däringa kläderna ! Finns det bajslucka, om nöden skulle falla på?

    SvaraRadera

Skicka en kommentar