PAUS

  I dag så var ju tanken att vi skulle arbeta vidare på huset. Knutar skulle upp och väggar skulle målas. Men vi orkade helt enkelt inte med det. Med det sagt så vill jag inte påstå att vi på något vis latat oss. I morgon så åker Calle och hämtar hem det första samhället, så vi har haft massor med kuporna att ordna med.

  Först så skulle vi göra i ordning marken där kupan ska stå med cementplattor. När vi skulle flytta kupan till den nya platsen, upptäcker jag varför Lilla My suttit och bevakat kupan så noga! Några fåglar hade byggt bo i den och 8 små ägg låg och väntade på mamma eller pappa som aldrig dök upp!


  När vi gjort i ordning för den kupan som vi har, så gjorde vi i ordning för den andra kupan. Den kommer kanske också hem i morgon, så det gäller att vara förberedda.

  Eftersom de skattlådor vi köpt, är lite för stora för våra kupor, så var vi tvungna att anpassa de två sista. De första hade vi redan anpassat. Sedan så behövs det nät över och under skattlådorna, så att man får hem alla bin utan att bli stungen! Nät hade inhandlats i fredags, så det var bara att lista ut bästa sättet att få dit det. Vi använde oss av silvertejp. Tänk vad mycket det kan vara bra till! Calle har faktiskt haft en plånbok helt gjord i silvertejp! Jag tror att nätet sitter säkert och att allt kommer att gå bra för Calle i morgon. Tyvärr så kan jag inte vara med, för jag arbetar delat i morgon.


  Locket gjorde vi jättebra, tyvärr så han Calle släpa i väg med allt till hans bil innan jag han ta kort på det!

  När Bibestyret var avklarat fixade Bästa Syster och jag lunch. I dag skördade jag sallat i från den egna odlingen för första gången i år. Det blev även gräslök, purjolök och salvia i från trädgården. Svampen som vi la på omeletten är svamp som jag plockade för 2 år sedan, först är man snål, för att man är rädd att det inte ska räcka, sen så sitter man där med litervis av svamp, och snart så är ju svampsäsongen här igen, då kommer lagerna fyllas på ytterligare! Dags att börja äta mycket svamp, med andra ord!


  Den här våren har ju inte varit riktigt normal. Jag brukar lägga många timmar i trädgården, med odlingarna, men eftersom vi har plöjt ned eoner med tid på huset så har trädgården fått lida.
  Sniglarna härjar fritt, jag skulle behöva en hel vecka där jag, morgon och kväll spenderade timmar med att plocka och klippa de små odjuren!
  I vilket fall som helst så har jag arbetat hårt med att komma i kapp i trädgården. Squash har planterats ut, tyvärr så lyckades jag nog knäcka 2 eller 3 stycken. Hoppas mamma har som jag kan ersätta dem med. Sockerärtor och brytbönor har såtts. Jag vet att det möjligtvis är lite för tidigt för brytbönorna, men jag tar en rövare och fungerar det inte, ja då får jag väl så nya om några veckor!


  Till vänster växer squashen och purjolöken. I mina tipisar så har jag planterat bönorna/ärtorna. Jag tror inte att fiberduken gör någon nytta ifråga om värme, den har jag mest satt dit för att eventuellt förhoppningsvis hålla rådjuren borta. Förra året åt de upp alla ärtor, så i år hoppas jag få äta av dem!

  I dag, har jag, fört en utökad kamp emot sniglarna. I morse så plockade jag dem och på eftermiddagen, när jag höll på i köksträdgården så grävde jag ned en snigelfälla. Det ska bli spännande att se om den fungerar! Jag hade även ut något snigelmedel. Vet inte heller om det fungerar, men dyrt är det i alla fall!


  När allt ute arbete var klart så gick jag vidare in i växthuset. I dag så har jag planterat ut tomater och chilisar, gurkorna får dock vänta en vecka eller två innan de flyttar ut!


Det är en grej i trädgården som jag verkligen kan glädjas åt och det är min vitlök! Den växer så att man nästan hör hur det knakar! Om jag inte får skörda en himla massa vitlök i år, då tror jag att jag lägger ned det här med att odla! Antingen det, eller så får jag bygga sniggelfria lådor att odla i och stängsla in hela köksträdgården! (Jag tror att jag väljer det senare av alternativen)

Kommentarer

  1. Jag kommer inte ut till er innan det är färdigmålat! Måla är så sjukt tråkigt att jag inte gör det under pistolhot engång...

    SvaraRadera

Skicka en kommentar