Städdag och ettårs kalas

  I går så blev taket klart och i morse så städade vi tomten och altanen. När man lägger plåttak så räknar man med 20-25%, mycket plåt klipps bort och hamnar på backen, men det var ju inte bara plåtbitar som hamnat där. Takpapp, gamla vindskivor och strö och bär läckt hade också hamnat på backen. Allt hamnade i en 10 kubiks lastväxlarcontainer som vi lånat av en vän. Det är andra gången vi har den hemma  och vi har inte slängt allt. Takpannorna kommer vi att använda som fyllnadsmassa på tomten.  Det blev i alla fall finare där vi städat än vad det var innan. Nu gäller det bara att någon vill ta hand om vår jordhög. Det vill säga, att vår kära granne kommer och sprider ut högen. Altanen är åter igen i presentabelt skick.


  Dagen har inte bara gått i städandets tecken. Världens bästa Morgan fyllde 1 år i måndags, så i dag var det dags att fira honom. När vi kom så var kalaset i full gång. Morgan satt vid huvudänden av bordet och åt  Pannkakstårta med banan, blåbär och grädde. När man fyller 1 år och äter tårta, så är bästa sättet att klä av sig på överkroppen. Det blir mindre tvätt för mamma och pappa på så sätt.


  När man som ettåring tycker att man ätit tillräckligt mycket så kan man alltid mata hunden, som by the way, har placerat sig strategiskt nedanför ettåringens stol. Whoopi åkte ifrån kalaset väldigt mätt!

 
    När vi kom hem ifrån kalaset hade någon skojat med oss. Antagligen så är det grannen, men vi är inte säkra, det kan lika gärna vara de som sågade ned tv-eken som skojat. Hemma, lutat mot vår "ved" stod en fet Ekstubbe!Kommentarer

 1. Förstår ni vad med energi den bilden innehåller;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jopp, det gör vi! Och det bästa av allt, den kommer inte bara värma oss en gång, utan minst 2 ggr och kanske förlorar vi något hekto var, medan den värmer oss första gången!
   //Monzan

   Radera

Skicka en kommentar