Inomhus

  När regnet står som spö i backen, då stannar man inne och gör saker som annars skulle bli ogjort! Vi började dagen med att montera ihop altanbordet som jag var till IKEA i veckan och köpte. Så nu har vi ett altanbord i brasrummet, för vem vill gå ut och göra i ordning på altan?

  Efter en tur till återvinnings station, färjeläget och tempo så åkte vi hem. Calle hade bestämt sig för att baka bröd och när vi ändå höll på att stöka i köket, så plockade jag in rabarber och så kokade vi två omgångar rabarbersaft. En kryddad med ingefära och en med kardemumma.

Två satser rabarbersaft på spisen och ett bröd i ugnen

Rabarbersaft på G!

  Ett annat jobb, som hängt över mig länge nu, var det stökiga "skafferiet". Tyvärr så tog jag ingen förebild, då hade ni fattat att det verkligen var på tiden. Så här fint blev det i alla fall och nu så vet jag vad vi vad vi har hemma, för det syns så fort man öppnar skåpluckorna!


  Det finns ett utomhusjobb som inte kan vänta, så nu börjar det bli dags att dra på sig den gula regnjackan och gå ut och arbeta. Snigeldödande väntar och så ska jag plantera mammas (fast nu är de mina!) fina squashplantor.

  Vädret är inte bara dåligt för att trädgården får vänta, det är också jättedåligt för Bina, de kan inte vara ute och arbeta när det regnar så här mycket. Vi skulle dessutom behöva gå in i kuporna och kolla att allt är ok, men det går inte heller i detta väder! Risken för att bina ska svärma ökar tydligen också när vädret är som det är! Nä, nu vill jag ha solsken och lite lagom varmt, är hyfsat less på temperaturer runt 5-10°c.

Kommentarer