fredag 13 juli 2012

Vägen till jobbet

Allt som oftast så ser vi en massa djur på vår väg till arbetet. Rävar och rådjur är standard. I går såg vi en betande älgko, med en lika mycket betande kalv. Calle har flera gånger längst 276:an sett vildsvin. Efter som jag aldrig sett ett livs levande vildsvin så brukar Calle påminna mig att hålla ögonen öppna när vi åker förbi de platser där han brukar se dem. Men aldrig att de har velat visa sig för mig.

Men så i dag, så stod det plötsligt där. I vägkanten, inte mer än fyra meter ifrån oss. Calle bromsade instinktivt och vi han med en riktig ögonkontakt med "besten" innan den vände sig om och sprang tillbaka ned i diket. Jag fattar inte varför jag inte plockade upp mobilen och fotograferade! Jag som alltid har haft kameran redo då jag själv kört!

Nästa vecka så är det semester, men veckan därefter så kommer jag garanterat att ha kameran med mig till jobbet och alltid ha den i knät! Basta!


Problemet denna "best", var att det inte var längst 276:an som den stod i dikeskanten, utan det var på "vår" väg, vägen som går rakt över hela ön! Det har länge diskuterats om det finns, eller inte finns vildsvin på ön. Vår granne, som känner alla och vet det mesta om allt på ön, han har varit helt övertygad om att det inte finns vildsvin på ön, andra påstår att de har setts på åkern nedanför ålderdomshemmet (heter det så fortfarande?) Ja, ja, nu kan jag tala om för grannen att det faktiskt finns vildsvin på ön, både Calle och jag såg det och jag vill knappast tro att vi båda två såg i syner.

Eftersom jag inte har något kort på vildsvin att bjuda på, så ska jag visa något som åtminstone jag tycker är roligare än vildsvin: Hallon! Årets första mogna hallon hittade Bästa Syster i dag och självklart så har jag förevigat det!

 

Det är ju inte bara hallonen som mognar på tomten just nu. De svarta vinbären är plockklara i veckan, lika så krusbären. De röda vinbären som växer i kärret har jag inte tagit mig fram till, men jag ska ta mig genom djungeln och ut i kärret i morgon och kolla in dem. En gurka skördade jag i dag, inte för att jag hade behövt utan för att den växte ned i jorden. Hela 364 G! Störst hittills.

 

Mina tomater har börjat ta riktig fart, men självklart så är det långt kvar tills de första mognar. Nästa år så ska jag följa Ulla Hasselmarks råd till punkt och pricka, så kanske jag också kan skörda tomater i Juli!

 

I morgon så ska jag och Syster Yster, på bakluckeloppis vid torget. Jag håller tummarna för att vädret blir hyfsat, mer verkar man inte kunna begära denna sommar! Vädret i dag har varit minst sagt ombytligt. Sol, regn, hagel, åska och sedan sol och väldigt varmt igen!

2 kommentarer:

 1. Hej!

  Du har alldeles rätt - man lär sig massor av att läsa andras bloggar. Inte minst på brittiska och amerikanska. Älskar när jag hittar lite skojiga och galna idéer att testa :)

  Solsken
  //Linda

  SvaraRadera
 2. Jag blir verkligen avis när jag ser och läser om dina bär. Bär är något jag verkligen saknar här i Portugal. Det säljs väldigt lite av den sorten. Jordgubbar finns men de är av den stora "vattniga sorten". Inte alls som de där små med sötare smak som i Sverige.

  Vad som alltid finns är goda matäpplen, så äppelpaj kan jag göra. Inga rabarber eller blåbär.
  /Anna

  SvaraRadera