lördag 29 september 2012

Kli i halsen

Jag avskyr isolering! Visst, isolering är bra för att hålla värmen i huset, men när man arbetar med isolering, så kan man inte annat än att må illa! Det kliar på hela kroppen och i halsen. Jag har hostat som en galning efter att vi rev ut den gamla isoleringen, Calle har också hostat!

Förra året så följde jag ett tv-program på kanal 8. Det var en engelsk tv-kvinna, jag tror hon heter Sarah Beeny, hon renoverade ett stort slott någonstans på den Engelska landsbyggden. I det programmet så använde de isolering tillverkad av fårull. Låter inte det som en alldeles utmärkt idé? Jag menar, hur många svenska fårbönder bränner inte bara upp all ull varje år? Vore det inte bättre att isolera hus med naturlig fårull istället för stenull och mineralull, som många fler än jag blir dålig utav!

I alla fall, vi är så gott som färdigrivna nu! Allt som återstår är en liten bit gips utanför vår sovrumsdörr, den biten sparar vi för att den enda ljuskällan i övre hallen sitter där! Under rivningen i dag så hittade vi riktigt fin pärlspontsvägg!

Och en dörr i pärlspont. Tyvärr så leder inte dörren till något spännande hemligt utrymme. Den gick in i kattvinden som någon senare gång blivit en del av det vi i dag kallar för "Maddes rum".

För övrigt så hittade vi en gammal fuktskada, men med tanke på hur mycket vatten som runnit ifrån halltaket så var det något vi väntade oss att hitta. Den var torr nu, så så allvarligt var det inte.

Precis där, nedanför fönstret, så kommer vår toalett att stå den dag som vi gör i ordning vår extra-toalett!

I morse så åkte vi för att handla. Vi ville vara ute i god tid, för att slippa avbryta rivningsarbetet. 10 över 8 rullade vi in på parkeringen för att upptäcka att de hade ändrat öppningstiden till 1000! SÅ vad gör man? Vi åkte hem till Linneas svärföräldrar för en fika och till vår stora glädje var Linnea, Mika och lilla Morgan där! Det är alltid kul att träffa solstrålen! Linnea och Mika skulle iväg på bröllop, så de försvann ganska så snart, men Morgan var kvar. Jag, Tina och Morgan tog en promenad i trädgården. Det var himla kul, för allt skulle morgan smaka på! Äpple, plommon, Björnbär och tomater, allt slank ned.

Senare under dagen så kom Tina, Jörgen och Morgan förbi oss. Jörgen skulle kolla in den extremt piffiga eldragningen vi har i våra väggar. Jag passade på att fotografera Morgan när han ändå var på besök och i vanlig ordning, så gjorde han inte den här fotografen besviken. Han fullkomligt älskar att bli fotograferad.....eller så är det så att han vet att jag älskar att fotografera honom när han skrattar och att det ofta kommer någon slags belöning efteråt. I dag så blev belöningen att han fick välja och plocka en tomat ifrån fönstret alldeles själv (ja, ja, lite hjälp behövdes för att få loss tomaten). Praktiskt med barn som gärna äter grönsaker!

Och som avslutning på det här ganska långa inlägget, en bild på Mr Spock! Man kan undra vad det är han inte får i sig genom kattmaten, eftersom han envisas med att sno hundmat!

 

1 kommentar:

 1. Ta en öl - Lättaste sättet att byta kön Ett hälsoinstitut i Bjuv har gjort en studie över mäns ölkonsumtion och funnit att de ska ta det försiktigt, eftersom det misstänks att det finns kvinnliga könshormoner i öl. Den vetenskapliga tesen är att män blir som kvinnor när de dricker öl. Studien gick till så att 100 män fick dricka 10 starköl var. Därefter konstaterades följande:
  Att 100% av männen:
  1. Talade oavbrutet utan att komma till saken.
  2. Blev emotionellt överkänsliga.
  3. Inte kunde köra bil.
  4. Blev oförmögna att tänka rationellt.
  5. Grälade om småsaker.
  6. Vägrade att be om ursäkt när de bevisligen hade fel.

  SvaraRadera