onsdag 5 september 2012

Mycket finare och mindre irriterande

I morse när jag och Whoopi var på vår morgonpromenad, hittade jag den här snigeln, en Limax Maximus. Den är verkligen inte så ful som de vanliga spanska mördarsniglarna och inte så glupska heller. Till vardags så kallas den av förklarliga själ för Pantersnigel och det här kan man läsa om dem på Wikipedia:

"Pantersniglarna kan även ge sig på mördarsniglar och skada dem, till och med så pass att de dör. De angriper ej heller levande växter och gör nytta genom att omvandla växtavfall till mull"

Det gör ju så att man blir sugen på att leta rätt på ett gäng och plantera in dem i köksträdgården. Någon som har erfarenhet av Pantersnigel i trädgården?

 

Istället för att gå i dag, så fick veden sig en omgång och det är ju som ett helt gympass. Jag blev helt slut av att släpa vedkubbar till klyven. Jag klöv dem inte ordentligt, jag delade dem bara på fyra, resten får Calle göra.

I dag med posten kom mitt hett efterlängtade paket. Mina böcker! Nu måste jag börja vara vaken dygnet runt, för annars så kommer jag aldrig hinna läsa böckerna. Promenerandet, veden, Bina, som förövrigt har fått hem vinterfoder och jobbet tar ganska mycket tid just nu.

 

Skördade gurka i dag, 3 stycken som tillsammans vägde 1864 G. Den stora tomaten är nästan helt röd. I morgon kan jag nog säkert skörda den, tills dess så nöjde jag mig med att skörda 3 små tomater.

3 kommentarer:

 1. Vilken fantastisk snigel, har aldrig sett något liknande.

  Jag hade med mig en bit pepparrot från Sverige, som jag planterade, för några år sedan. Den åt "våra" sniglar upp. Tråkigt.
  /Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad tråkigt med pepparroten! Det som är så gott. Finns inte det i Portugal?
   //Monzan

   Radera
  2. Nej, det går inte att få tag på pepparrot här. :-(

   Radera