När man får oväntat besök

Dagens agenda byggde på tider för GP2 och formula 1 race. GP2- racet började 1035 och innan det så skulle vi hinna handla. Då affären öppnar 1000, så gällde det att "hänga på låset". Det var bara en del extra saker som vi behövde köpa, men Calle hade tur och hittade karré till ett bra pris. Så Calle har karré i matlådan i veckan, jag får se till att hitta på något varje dag!

Innan vi åkte för att handla, så hade jag förberett tomatsås. Vi hinner inte äta upp alla tomater som vi fick av Tina och Jörgen, så de fick vara basen i tomatsåsen. Våra egna stora tomater blev ett perfekt tillskott och sedan en halv burk med körsbärstomater. Det är kul när man kan använda egenodlat i matlagningen, så kryddningen på tomatsåsen blev Chili, Basilika och Vitlök.

Så fort jag kom hem, åkte tomaterna på spisen och vi bänkade oss framför GP2-racet. Svenske Markus Eriksson vann i går, så i dag startade han ifrån 8:de startruta. Han lyckades köra upp sig till en fjärde plats. Bra Markus!

Efter racet så startade Calle med långkoket av Karrén och fortsatte med Gulaschsoppan! Jag fick springa ut och gräva upp ett gäng potatisar till soppan innan jag kunde ge mig ut i skogen tillsammans med Whoopi, lilla My och min fina bärplockare. Eftersom det var lingon jag var ute efter, så fick jag förbise alla blåbär. Det är så extremt mycket blåbär i skogen och konstigt nog, så smakar de flesta fortfarande väldigt gott, men man kommer självklart på dem som inte smakar mer än vatten också.

Jag hade inte hunnit plocka mycket lingon, innan dessa gulingar dök upp i min väg.

 

Och som alla svampälskare fattar, så kunde jag inte förbise dem! Sådan himla tur att jag inte behövde gå långt efter något att lägga dem i!

 

Jag hade inte ännu kommit utom synhåll ifrån huset! Det är vad jag kallar LYCKA! Att ha så nära till svampen, det är få förunnat.

Efter ca 45 minuter i skogen gick jag hem med en liten papperspåse med Gulingar och lite drygt fem cm med lingon i min bärhink. Det som är jobbigast med bärplockare är att det blir en hel del rensning att göra innan man kan gå vidare med sina bär, i dagens fall, så innebar det infrysning av bären. Det blir gott att göra rårörda lingon av i vinter!

 

När jag kom in så var Gulaschsoppan klar. Bara att ösa upp och äta. God var den och kvar blev det, så i morgon till lunch så njuter jag av den igen!

Rensade bären gjorde jag till F1- racet. Förutom starten, så var det inte ett jättespännande race, om man ser till vem som skulle kamma hem första platsen. 2:a, 3:e och fjärde platsen var det desto mer spänning runt. Min favorit, Kimi Räikkönen kom tre, inte så illa pinkat av en före detting!

Ganska precis när racet tar slut hör Calle en bil. Det visar sig vara vår extremt trevlige vän "Anonym" (Om någon läser komentarerna jag får, så är det de kommentarer som är i rimform och en "Anonym" lämnat) Han hade varit i Norrtälje och fiskat och tänkte bara kika in. Man blir så himla glad av sådana besök! Efter en kopp kaffe kom vi i alla fall fram till att vi skulle åka ned till ångbåtsbryggan och testa fiskelyckan, det var ju trots allt där, som Calle drog upp en gädda i måndags!

Självklart så lös fiskelyckan med sin frånvaro, men det var ändå mysigt att stå och kasta i en timme!

 

Den här gången hade jag tagit med mig kameran, uti fall att det skulle bli något, men nej! Jag är ganska säker på att nästa gång, då är det min tur att dra upp en rejäl fisk, som man kan, om inte annat, ge till katterna!

Kommentarer

 1. Chilin vi fick av dig har blivit jättestor, många frukter z:) Vad gott det lät med Gulashsoppa! Kram

  SvaraRadera
 2. Härligt Lisa! Mina chilisar växer inte helt som jag hade önskat, men några frukter blir det i alla fall och sedan så har jag en massa torkade kvar i från förra året. Får du någon klockchili?
  Kram

  SvaraRadera
 3. Mycket kasst,
  Ingen fisk,
  Efter soppa,
  Massa disk!
  Snygga killar på ångbåtsbrygga,
  Här kan brudarna känna sig trygga.
  Även om dom e lite skygga

  SvaraRadera

Skicka en kommentar