En sista suck

Trädgården drar sin sista suck inför vintern. I växthuset finns bara lite persilja kvar, i landet några sent sådda morötter......och vintersallaten, ni skulle se vintersallaten, men tyvärr så har jag inte fotograferat den. Det får bli i morgon istället.

Förra hösten, eller om det möjligtvis var sensommaren, så sådde jag vintersallat. Den kom sig aldrig riktigt och jag skördade inget även fast jag kunde skönja den under snön. I våras så blommade den. De yttepyttigaste blommor jag någonsin sett. De påminde ganska mycket om Förgetmigej. Så fina, om man använder sig av förstoringsglas. Blommorna har jag fotograferat, men de finns i den "döda" datorn. Jag hoppas att jag får möjlighet att skörda vintersallat i vinter. Det är min favoritsort och det vore ju roligt att få skörda någon ordentlig sallat någon gång. (Min sallatskörd har varit mycket dålig i år p g a alla sniglar och utav någon konstig anledning, så har jag inte sett en snigel på vintersallaten.)

De enda blommorna i trädgården just nu är Ringblommor och för att pigga upp inomhus så tog jag in en liten bukett i dag.

Ringblommor och D-vitamin, det är nog medicinen för att må bra den här vintern!Kommentarer

Skicka en kommentar