söndag 21 oktober 2012

Skinande rent

Gårdagen var ingen höjdar dag för mig. Den började helt OK! Tomma till Bålsta och sedan köra första turen därifrån till Arlanda. Lagom många passagerare för att det aldrig skulle bli långtråkigt eller stressigt. Sen hade jag rast och för att jag var så trött så bestämde jag mig för att lägga mig i massagestolen istället för att äta min mat. Ganska dumt beslut tror jag, för efter matrasten så kom huvudvärken som ett brev på posten och trots att jag åt min man så gick den inte över. Jag vet inte vad det berodde på, men jag tror att det kan vara en kombination av dåligt med vätska, massagestolen, trötthet och inget kaffe! Jag har tänkt förut att jag får ont i huvudet av att sitta i massagestolen och ändå så gör jag det gång på gång. Medan man sitter där, så känns allt så bra, men flera gånger efter att jag suttit i den, så har jag fått ont i huvudet. Jag ska försöka att hålla mig borta ifrån den!

När det var dags att hämta Whoopi hos mamma och pappa, så hade jag så ont så jag fick ett litet utbrott. När man hämtar Whoopi, eller rättare sagt, så fort jag kommer till vart helst Whoopi är, så blir hon så till sig att hon börjar springa som en liten galning och därtill så ylar hon. Med min huvudvärk så blev det lite för mycket för mig. Jag lyckades i alla fall dricka ganska mycket vatten och få i mig en huvudvärkstablett och ta mig hem!

I dag så hade vi stora planer på att städa mycket och ordentligt.

Eftersom det är söndag, så tänkte vi att vi inte kan börja för tidigt, någon slags vila måste vi ju få. Strax efter kockan nio började vi med att röja av matsalsbordet och bära in det i köket. Allt vårt "tjafs" som vi har i köket åkte över till matsalsbordet och därifrån började vi sortera ut grejor som vi inte använder allt för ofta. Dessa pinaler, bland annat köttkvarnen, åkte ned i en kartong som vi bar ut i hojgaraget för snabb åtkomst. Vi hoppas ju att få användning av köttkvarnen, nu när Calle gått med i ett jaktlag och jag är "hang a round". Mycket av det som länge har belamrat våra bänkar åkte i soporna. Det är inte klokt vad dumma saker man sparar!

Köket blev skinande rent och fint. Men det var också allt vi hann med! Det tar tid att göra saker grundligt.

 

När vi var klara i köket så bar vi ut matsalsbordet till hojgaraget och bar in det ena terassbordet till matsalen. De två andra borden på terassen, fick komma upp under tak. På så vis kan vi fortfarande sitta ute och äta i vinter + skydda borden ifrån snömassorna! (Som jag verkligen hoppas att vi får i vinter)

Det här med att ta in utemöblerna på hösten kommer ifrån Calles pappa. Det vanliga matsalsbordet är lättare att plocka ihop än vad utemöblerna är, dessutom så är vårt utebord både större och smalare än det vanliga matsalsbordet, så på ett sätt så är det här en win - win - win situation. Alla utebord står skyddade utan att för den del vara obrukbara (i vanliga fall så hade vi stuvat undan dem i en bod), vi får plats för fler gäster i vår matsal och vi har bättre plats att röra oss runt bordet!

I dag så har det inte regnat så där jättemycket. Inte alls i närheten av vad som kom i går! Katterna går bara ut om vi går ut och Whoopi vill bara vara ute om hon får jaga pinne. Mr Spock har inget emot att vara inne. Han har hittat en ny favoritplats! Han ligger mest hela dagarna på en bit isolering, ja jag vet, djur är inte kloka, ligga frivilligt på isolering!

Och inte gillar han att bli störd heller! Då ser man så här galen ut.

En del utav er kanske undrar hur det går med renoveringen? Ja, just nu så går det inte alls! Sågarna i Sverige har slutat tillverka riktig råspont! Det är för att råspont är billigt och när folk gillar att inreda med billigt material, så måste man på något sätt se till att det inte går längre. Så, nu tillverkar man något som inte är hälften så fint som "riktig" råspont och så har man börjat tillverka något som kallas för "Ruff", är färdigmålat och kostar skjortan. Så många skjortor faktiskt att det blev billigare att specialbeställa riktig råspont och då blev det inte alls billigt. Vi hade räknat med ungefär 3500:- för väggarna och nu kommer det att kosta 6000:-. Om vi beställt "Ruff", så hade det kostat betydligt mycket mer.

Men, men nu dröjer det alltså ungefär 1 - 1 1/2 vecka innan vi får råsponten. Fördelen med det är att vi är lediga tor-fre den veckan, så då ska vi kunna få upp väggarna. Jag ser med glädje fram emot det!

I morgon så är det dags för oss att få sotaren på besök. Första gången sen vi flyttade hit, de som bodde här innan oss har angett att huset används som en fritidsbostad och att eldning inte är huvuduppvärmningen. Jag är inte orolig för vår eldstad, däremot så ska det bli kul att se vad sotaren säger om vår köksfläkt. I snart 5 år så har jag gjort allt för att rengöra den ordentligt, men jag lyckas inget bra med det! Jag tror att det behövs en ordentlig renslucka för att få den ordentligt ren! Men inom två år så har vi gjort om köket och också bytt köksfläkt!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar