Tät som en grodmansdräkt

Det är en konstig höst vi har, åtminstone här på ön. Vad jag har förstått på Syster Yster och Mamsen och Papsen, så finns det gott om svamp i skogarna på fastlandet. Men inte här!

Visst, jag hittar svamp, men inte i några mängder. Nu ska tilläggas att jag inte har varit på alla mina svampställen på ön, men skogen till vänster om huset, där finns det nästan inga trattis och jag har inte hittat en ända trumpet där, jag som brukar hitta så många! Det är en himla tur att jag har torkad svamp kvar ifrån förra året.

I dag har Calle varit riktigt duktig! Hela hallen (förutom under trappen, men det får vänta) har han isolerat. Eftersom jag mår så extremt dåligt av isolering så har jag bara burit fram isoleringen åt honom och städat och servat med kaffe och hållit stegen 😉, inget viktigt alltså.

Nu när hallen är isolerad så hoppas jag på många minusgrader i natt, man vill ju testa att isoleringen fungerar!

 

Kommentarer

  1. http://www.unifiler.com/?dKey=442c20

    SvaraRadera
  2. http://www.unifiler.com/?dKey=442c20
    sidan 17! Kära läsare av denna blogg...Använd aldrig mer plast i huskonstruktioner. Använd aldrig mer papp på tak där självdragsventillation är aktuell. Använd förnuftiga material som andas.
    Kondenseringspunkten eller daggpunkten hamnar i väggen oavsett hur tätt ni plastar... beror på vart värmen möter kylan. Ett material som likt gortex låter fukt i konstruktionen komma ut, men släpper inte in någon är alltid det bästa!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar