Utgifter, utgifter och ännu mer utgifter

I år så har det verkligen gått åt mycket pengar. Inget konstigt med det, vi har ju fått något för pengarna också. B la nytt tak, inte en dag för tidigt kan jag lova. Vårt gamla tak läckte ju lite och med tanke på allt regnande, om vi inte bytt tak, så hade vi nog haft fler en än vattenskada att ta hand om! Mer som vi fått för pengarna, en tät och varm hall och ett rum som plötsligt kan användas som ett rum ska användas, inte bara en skrubb där man slänger in saker. Ny varmvattenberedare och det var verkligen nödvändigt då den gamla hade börjat läcka och låta illa, dessutom var den extremt dumt placerad, i ett rum, på övervåningen och utan golvbrunn! Hur kul hade inte det varit om den gått oordentligt sönder

Nästa rum som ska göras i ordning är köket, att vi ska byta kylskåp har vi bestämt sen långt till baka. Kyl/frys är på väg att gå på lunch, den också, som så mycket annat i vårt hus.

När vi byter Kyl/frys så ska vi ha en svart. Det hade vi i vårt gamla hus och jag tycker att det är det snyggaste!

Andra saker, som vi absolut inte hade räknat med att behöva byta nu, är ytterligare en maskin i köket. I dag när jag skulle plocka in disk i diskmaskinen, så la jag som vanligt armen på diskbänken och öppnade diskmaskinsluckan och satan i gatan vilka stötar jag fick! Calle var tvungen och testa och han fick också stötar. Eftersom vi har haft elektriker här i veckan, så ringde vi honom och han kom susande över till oss. Det var inte så många volt, kanske 60, precis så att jordfelsbrytaren inte löste ut. Vi testade lite olika saker och vår elektriker kunde konstatera att det inte var något fel på elen, så då återstod det att diskmaskinen är på väg att gå på lunch!

Vi kan fortfarande använda maskinen, men man får ju tänka efter en extra gång medan man laddar maskinen, inga händer/armar på diskbänken medan man håller på i maskinen! Och ingen diskning när man sover o s v.

Fördelen med att vi byter maskin snart, är att då får vi svart där också!

 

Kommentarer

  1. Jag förstår inte hur ni hinner med att arbeta!
    Själv har har jag precis hittat något intressant på nätet nämligen: Frillor! Om Frillor lärde man sig inte mycket om i skolan... Undrar varför?
    Lite kul med Vasas äldste grabb....
    En av Sveriges mest märkliga regenter hette Erik XIV. Han var kung i Sverige från 1560 fram till 1568, då han avsattes i en statskupp. Det speciella med Erik XIV var dock inte att han avsattes utan att han vägrade gifta sig med en utländsk furstinna eller en svensk adelsdam, vilket annars var vanligt för prinsar. Nej, han följde sitt hjärta. Han gifte sig med en kvinna som han verkligen älskade och hon var sannerligen inte av hög börd. Hennes namn var Karin Månsdotter och hon var dotter till en fångvaktare på slottet Tre Kronor. Hennes släktingar var enkla bönder och hantverkare i Uppland.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar