Handarbete

Nu när det mesta av trädgårdsarbetet är över för i år, så går jag in i "Handarbetsfasen", d v s, jag börjar spinna och sticka igen.

Förutom att köpa mer BFL-ull, Blue Faced Leicester får med den mjukaste och härligaste ull jag känt, så har jag också handlat en blandning av Kamel/Silke. Har spunnit och stickat med det förut och det är så himla mjukt och lent. Passade på att beställa ett helt kilo av den sorten, lika mycket silke och 600g av BFL'n. Förmodligen så kommer leveransen runt den 14 November. Tills dess så spinner jag på min "gamla" ull. Ja så gammal är den inte, det är bara det att jag aldrig blir klar någon gång. Har hållit på med 100 g i säkert 8 månader! Lite av den tiden så har jag inte kunnat komma åt spinnrocken p g a stöket i klädkammaren, men efter att jag städat där, så är det fritt fram igen att spinna!

Ett annat handarbete som jag kommer att lägga lite mer tid på, är ljusstöpandet! Jag har fortfarande mycket massa kvar, veke är det däremot lite sämre med, men jag besöker gärna en Panduroäffar i min närhet! Utav grannfrun så har jag fått gjut-formar. Kanske så provar jag att gjuta något block ljus också!

I dag så var det F-1 ifrån Abu-Dabi och äntligen så vann "vår" kille, Kimi Räikkönen. Så skönt! Tyvärr så kom Sebastian Vettel 3:a, så Kimi får det svårt, kanske till och med omöjligt att slå honom i totalen. Men nästa år, då är jag säker på att Lotus kommer att ha en bra mycket bättre bil och Kimis chanser till F-1 titeln mycket större!

 

XPB.cc


 

Kommentarer

 1. Jag är också igång med handarbete, kul med garnet - men du måste öka takten om det ska räcka till ett par strumpor :) kram Lisa

  SvaraRadera
  Svar
  1. mmmm...men jag har ganska mycket garn som ligger och väntar på att få bli strumpor. Och nu så börjar jag köra buss igen, så kanske vi kan ses någon dag och du får lära mig hur jag gör?
   //Monzan

   Radera
 2. Så häftigt att du spinner ditt eget garn!!
  Ska bli kul att få se dom egengjorda sockorna sen.
  Har Calle slutat med Enduro? Det har ju nyligen varit Enduro på Gotland och kommer alltid att tänka på er då :)
  Kram Åsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det är ju så att innan du får se några strumpor, så måste jag ju lära mig. Ska försöka boka någon tid med min vän Lisa, hon får lära mig.
   Calle har inte kört Enduro på ganska många år nu, jag saknar tävlingarna! Men tills i våras så hade han en African Twin som han körde på. B la så var han upp till Nordkap och ner till Rumänien på den!
   Kram Monzan

   Radera
 3. Ja jobbar till 17 sen har jag tid

  SvaraRadera

Skicka en kommentar