Köksträdgården

Så var jag nästan klar, men bara nästan, med köktsträdgården för i år. Jag är extremt sen i år, den brukar vara klar till sista helgen i September. Men i år så har det inte hunnits med.

Jag har förberett för vitlöksklyftorna att åka i jorden i morgon. 5 lökar, tre sorter, totalt 58 klyftor ska ned.

Fast det där är förstås en sanning med modifikation. Förutom de 58 stora klyftorna, så har jag säkert två hundra småklyftor. De kommer ifrån årets skörd och är antingen topplökar eller skaftlökar. Jag har hört att de lökarna ger "Kinesisk" vitlök, d v s vitlök som inte klyftar sig.

De 58 stora klyftorna kommer få plats i de 5 rader som jag förberett, troligtvis så kommer en hel del av småklyftorna också få plats där. Men för de som inte får plats, så har jag förberett för dem i "båten".

Förutom att förbereda för vitlöken så har jag utfört ett litet experiment. Jag har flyttat på sparris i dag. Jag har tagit sparris som har växt i växthuset och flyttat ut den till det som ska bli det nya sparrislandet. Min oro p g a sparrisen beror i första hand på att jag inte har hittat något om när det passar bäst att flytta sparris. I vår flyttar jag lite mer sparris, sen får vi se vilken sparris som klarar sig bäst!

Just nu sitter vi mest och väntar på att bli skrämda av grannbarnen! Lilla Ola var lite ledsen i dag, för han var sjuk och fick inte vara med och fira Halloween på fritids, så istället får de komma hem till oss och skrämma oss! För att komma i stämning för Halloween-firande, så har jag tänt Pumpan och ställt ut den på farstukvisten, släkt ner huset och tänt en massa ljus istället. Nu kan de komma!

 

Kommentarer

 1. Trevlig helg & kram till er båda!

  Ps. Vill också ha egen vitlök!

  / Åsa

  SvaraRadera
 2. Tack Åsa!
  Vår helg består av arbete på tomten och i huset! Men det kan ju vara riktigt trevligt det med!
  Egen vitlök behöver inte vara så komplicerat, åk förbi ett "plantaget" eller liknande och köp sättlök. Tryck ner lökarna här och där i planteringar, låt det växa över sommaren och skörda i Juli/Augusti.
  Ha en fortsatt bra helg.
  Kram Monzan

  SvaraRadera
 3. Ps. När kommer ni och hämtar garn?
  Monzan

  SvaraRadera
 4. Tack för tipset... ska nog göra det.... tycker det verkar jättekul med egen vitlök och förhoppningsvis gott :)
  Jag är imponerad av allt du gör!
  Vill gärna komma och hälsa på er.... återkommer.
  Snart kommer våra barnbarn, Alex 4 och lilla Wilmer snart 1 år och ska även sova här,
  håller tummarna för att Wilmer klarar sig utan sin mamma... Alex vet vi gör det :)
  Kram

  SvaraRadera

Skicka en kommentar