Tredje Advent

Om de två första Adventssöndagarna varit helt underbara vädermässigt, så var den tredje Advent raka motsattsen. Temperaturen har legat runt nollan hela dagen, stundom så har det snöat och när det inte snöat, så har det varit mulet. Men Advent är Advent och ganska mysigt endå!

När det är tråkväder, då vill katterna vara inne och en sak är de överens om; Värmegolvet är en hit! Här ligger de och myser när de inte jagar Husmus. I morse när Whoopi och jag kom ner för Whoopis "mittinattenpromenad" så satt katterna samlade runt trasmattorna som låg slängda i en hög mellan råsponten och matsalsbordet. Plötsligt så hörs det ett litet pip och när jag lyfter på matthögen, så drar en liten mus iväg. Jag är ganska så övertygad om att det är vår husmus som är ute och letar efter hans burk med matfett. När vi steker, så häller vi av fettet i en youghurtburk och ur den så brukar husmusen äta. Det vet vi tack vare de tydliga spåren han lämnar efter sig! (Kanske ska jag kalla han "hen" istället, eftersom jag inte kollat in könet!)

Whoopi, hon tycker att vi är dötråkiga, bara inne och arbetar hela tiden. Så hon rymde helt sonika i morse. Drog som en avlöning när jag ropade på henne. När hon kom tillbaka såg hon åter ut som en snöboll. Hon måste helt klart rakas snart!

 

Kommentarer

 1. Fin bild på Sigrid! Ståtlig och bekväm på samma gång. Det klarar bara en katt.

  SvaraRadera
 2. Vad glad jag är över att inte bo på landet....usch och fy för möss... inomhus...nääää, där går min gräns
  Här i 'stan' har vi istället råttor (utomhus) modell större och det är ju inte heller trevligt
  så det finns ju för och nackdelar med allt :)

  Tänkte på vad lille Morgan är lik Calle :)

  Åsa

  SvaraRadera

Skicka en kommentar