Grytlagningskurs

Vi kom aldrig hem igår. Grytan och vinet var på tok för gott, så vi sov över hos svärfar och Nettan. Men som de sjusovare de är, så har vi smitit hem, för att åka dit senare när de har vaknat och ta rätt på det som är kvar av grytan. Den ska bli matlådor åt Calle och mig.

Vi åkte över till svärfar och Nettan vid tolv. Började med en fika och satt igång att laga gryta direkt efter fikan. Nästan ett kilo högrev, ett drygt kilo picnicbog och en massa olika lammdelar. Lök, morötter och palsternacka. Persiljeskaft, timjan, salvia, kanel, tomatpure och en gnutta salt. Vad mer kan man vilja ha i en gryta? Jo, några goda korvar och stora vita bönor som vi hade i på slutet när vi delat upp grytan i det som skulle ätas på en gång och den del av grytan som ska användas till matlådor kommande vecka!

Lagom till klockan 6 så var grytan klar att ätas och gissa om den blev god! Det ska bli riktigt kul att prova på att göra en gryta hemma. Den första kommer antagligen att bli riktigt lik den vi gjorde i går och om den blir bra, ja då är det dags att börja experimentera med andra kryddblandningar. Min favoritgryta är gulasch och varje gång jag gjort den, så har den smakat illa. Kanske kan jag äntligen få till den?

För att göra middagen extra trevlig, så bjöds Janne, Nettans bror och Ella, deras granne in!

 

Kommentarer

Skicka en kommentar