Helgen i korthet

Mr Spock har tagit upp mycket tid den här helgen. I onsdags så upptäckte Calle att Mr Spock haltade illa. Riktigt illa. Han har väldans ont i vänster framtass. Vi kunde tidigt konstatera att den åtminstone inte var bruten, men annars har vi inte fattat vad det varit för fel. För att det är något fel på den, det syns. Den är enorm och väldigt varm. I dag såg vi att han hade ett sår på trampdynan och att det kom var ifrån den så nu behandlar vi såret och hoppas att inflammationen och svullnaden ska gå ner.( Och att smärtan ska avta, för ont, det har han)

All tid har inte ägnats åt Mr Spock. Alla katter och Whoopi har fått en massa kärlek och pinnar att springa efter. I dag så passade vi på att kasta pinne åt Whoopi medan vi eldade. Whoopi börjar bete sig lite konstigt, springer till huset, vill inte ligga ned på filten där Calle sitter och vaktar elden! Toppen, vi har en hund som är rädd för skott och eld! Hon kan kanske bli en eftersökshund? För att nosa upp djur, det är hon i alla fall inte rädd för.


Vi hann faktiskt ta hand om våra äppelträd, de som jag började med för jättelänge sedan. Träd 1 var helt klart, men träd 2 var bara halvklart, jag nådde inte upp i toppen! Sen så passade vi på att ta träd 3 och 4 också.

Träd 3 är ett självsått träd, som de tidigare ägarna aldrig klippt. Jag har klippt det en gång, för två vintrar sedan, så det var verkligen dags nu! Vi gick riktigt hårt fram, nästan lika hårt fram som vi såg ett proffs göra vid vårt förra hus. (Då grinade jag nästan för jag tyckte att han tog alldeles för mycket, jag var till och med övertygad om att han dödade våra träd! Men oj så fel man kan ha. Andra sommaren gav de träden jättemycket frukt!)

Träd 4 kan vara ett planterat träd, eller så är det också ett självsått träd, det är lite svårt att se faktiskt. Vi fortsatte faktiskt i samma anda som på träd 3. Vi beskar det rejält. Det ska verkligen bli spännande att se hur de tar sig om en två år. Om vi får någon frukt eller ej. Calle är övertygad om att träden kommer att bli fina och det tror nog jag också innerst inne!

Det allra roligaste med den här helgen var varken trädklippning, pinnkastningen eller eldningen. Nä, nu har faktiskt F1 säsongen satt igång. Och på vilket sett den satt igång sen. Kvalet skulle vara i går, men det regnade så mycket så de fick skjuta upp det till klockan 1 i natt. (Racet gick i Melbourne, Australien, därav tiden på dygnet) I vanlig ordning så var det Sebastian Vettel som tog poleposistion. Jag börjar verkligen ledsna på den killen! Vår kille, Kimi Räikkönen, startade ifrån ruta sju. Det var inte många som trodde att någon annan än Vettel skulle vinna, men de hade väldans fel. Vettel slutade trea, Alonso tvåa och så vår kille, ja han slutade etta! Livet leker och sist Kimi vann i Australien, så blev han också världsmästare!

 

 

Kommentarer