Man ska ha husvagn - Del 3

Så var den på plats vid Calles arbete där den ska stå större delen av tiden. Det är lustigt vad killar kan missa viktiga inredningsdetaljer! Som att det är ett blommigt tak i vagnen! Jag blev överlycklig! Eller de fula panelerna mitt emot köket, klädda i samma fula tyg som sofforna. Men en sak var bra med dem, de var lätta att skruva ner, så att byta tyg ska inte vara allt för svårt! Eller att lampskärmarna gick att vrida på så att man slipper se det bruna fula tyget + att det blir extremt lätt att klä om lampskärmarna! Mycket som gjort mig riktigt glad i dag!

Vi tog en kort tur till IKEA för att köpa sängutrustning till Vagnen. Gult hade jag redan bestämt mig för och så har vi sådan tur att de har ett påslakansett i gult och vitt som är riktigt billigt! På vår "löprunda" genom varuhuset hann jag också visa Calle det tyg som jag vill klä soffdynorna i, Rosmarie, samma tyg som jag klädde om Systers kökssoffa och köksstolar om ni kommer ihåg? Och det verkar som om det föll Calle i smaken, han har godkänt det!

 

 

Jag hade ju tänkt att köpa riktigt mycket grejor till vagnen, men oturligt, eller kanske turligt nog, så behövs inte det, för förra ägaren har lämnat kvar rätt så mycket köksgrejor! Bestick, glas, kaffemuggar, kastruller, stekpannor, vispar, stekspadar, kaffepress, vattenkokare och mycket mer. Det jag har kommit fram till att jag behöver köpa är tallrikar och djupa tallrikar, några kökshandukar (Det blir gul/vitrutiga) och en grytlapp. Sen, bara för skojs skull, så tänker jag köpa några plastblommor! Jag som fullkomligt avskyr plastblommor har alltså bestämt mig för att köpa desamma! Några soffkuddar som jag syr fodral till i Rosmarie, lika tyg som till soffan, fast med vit botten och gråa blommor (sa jag aldrig att vi ska ha grå botten med vita blommor i soffan?) Till badrummet har jag hittat ett par gråa gästhanddukar, det är allt som kommer att behövas i vagnen, duscha kan han göra i byggboden och ha handduk med hemifrån. Sen så hittade jag en rolig sak att hänga på toan för förvaring av småpryttlar. Säkert inget som Calle har användning av, men vi ska ju faktiskt ta vagnen på turne någon gång i vår/sommar!

 

 

Jag letar efter något att lägga på bordet, helst så skulle jag vilja ha tyget "Rosmarie" i vaxduk, men det säljer inte IKEA! Någon som vet om man kan få en tygbit vaxad någonstans? Och om det inte finns ett sådant ställe, vore det inte en toppenidé, att ha ett ställe dit man skulle kunna skicka de tyger som man vill ha som vaxduk och få dem vaxade, så att man slapp köpa av det utbudet som finns, det utbudet man inte gillar!?!

 

Kommentarer

 1. Vad fint det kommer att bli! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, jag tror att det kommer bli bra om jag sedan målar de bruna fula listerna i grått!

   Radera
 2. Och aluminiumtak utv.!!
  Borta bra, men husbil bäst;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, där har du fel, husvagn är bäst! :)

   Radera

Skicka en kommentar