Sju timmar matlagning

Vaknade i ottan, som vanligt! Strax före 5 orkade varken Calle eller jag ligga kvar i sängen så vi gick ned, åt frukost och började vänta! Vänta på att kiosken och affären skulle öppna. Kiosken, så att vi kunde spela lotto, nu j-v ska vi vinna de där förbaskade miljonerna (närmare bestämt 226 st!). Och affären så att vi kunde laga mat. Mat för de närmaste två arbetsveckorna, både köttfärssås och kyckling stod på tillagningslistan.

Medan vi väntade passade jag på att klippa Whoopi. Hennes päls är allt annat än vacker, den är tovig och besvärlig, men för den skull så är hon inte det minsta hjälpsam vid klippningen. Efter halva hunden, den främre delen är klippt, gav jag upp, jag får helt enkelt fortsätta någon annan gång och Whoopi får gå om kring som ett litet miffo, inte för att hon bryr sig och jag måste säga, värre har hon sett ut. Typ, första gången som jag klippte henne, såg hon ut som en cancersjuk flodråtta! Om det varit jag som sett ut som hon, då hade jag skämts en aning, men bara en aning!

 

När vi handlat startade vi matlagningen på en gång och om ca 10 minuter, ja då är vi klara. Två kycklingar, nästan ett kilo köttfärs och åtminstone en halv liter fin fond har tillagats. Det sista som är kvar att göra, är att fylla upp den sista fonden i ispåsar, sen så är långkoket avklarat. Då går vi över på att laga kvällens middag. Till Mello i kväll så blir det kräftstjärtar, räkor, hemmagjord Aioli och grönsaker! Upps, nu blev jag hungrig. Dags att fortsätta med matlagningen!

Utav kycklingen som blev över av fondkoket, blir det hund och kattmat. Tänk att inget har gått till spillo idag!

Trevlig kväll på er!

 

Kommentarer

 1. Hej..och oj... ser ut som benet blev lite skadat på Whoopi ??
  Rekommenderar verkligen Oster klippmaskin, det är så lätt och det går snabbt att få hunden fin.
  Trimmade ner Stella nyss, lite kallt ute fortfarande men det behövdes.

  Vilken låt tycker ni bäst om i Mello ?

  Att ni går upp så tidigt...???? så gamla är ni ju inte ännu :)
  Fortsatt trevlig helg!

  Kram kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahahaha, nä riktigt så gamla är vi inte ännu, men eftersom vi går upp ännu tidigare på vardagarna, så är det 5ich sovmorgon för oss.
   Bäst i Mello? I den stora finalen så tror jag att jag håller på Louise Hoffsten. De som gick vidare i går var väl inte riktigt mina favoriter. Han Robin sjung dessutom falskt!
   På bilden av Whoopi så är hon inte riktigt färdigklippt ännu och ja, en hel del felklipp här och där blir det när man klipper för hand. Jag mins att vi lånade er rakmaskin en gång och det gick bra, allt jag kan säga är att nu så är hon livrädd för rakmaskinen och saxen också för den delen!

   Radera
 2. Salt, glöm inte saltet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä då! Vi glömde inte saltet!

   Radera

Skicka en kommentar