Sockor att stoppa

Jag fick ett gäng gamla, trasiga raggsockor av Nettan för ett tag sedan. Anledningen till varför hon inte slängt dem, var för att det var strumpor som hennes nu döda mormor, Vava, hade stickat. De har legat hemma i en låda sedan i höstas, men förra veckan så lånade jag farmors braiga strumpstoppningsgreja av mamma och eftersom jag inte har något Kamel/silkesgarn att sticka med, så passar jag den här veckan på att stoppa strumpor. Jag började med mina egna strumpor. De blev så fina, så jag gick över på Nettans. De blir också fina, men det bästa av allt, var i alla fall att jag tvättade mina strumpor efter att jag stoppad dem och min Aroniafärg satt kvar. Eftersom jag färgat garnet på lite lösa boliner, så var jag nervös för att all färg skulle sköljas bort, men färgen satt kvar!

I morgon så fortsätter jag med strumpstoppandet och eftersom jag kommer hem tidigt, så kommer jag också hinna spinna en hel del!

 

Kommentarer

 1. Vilken perfekt 'lagnings mojäng' till sockorna :)
  Den skulle behövas här hemma...som det är nu stickar jag ett par nya sockor i månaden till Tony !! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är den smart! Jag tänkte att eftersom jag inte är så snabb på att sticka strumpor, så lagar jag och bäst att göra det nu, så att man är redo till i höst!

   Radera

Skicka en kommentar