Korvstoppning, del 2

Så var 6 kilo fläsk och späck förvandlat till korv. Och vilken korv det blev! Gott så in i attan! På bilden längst ner till höger så har vi högst upp till vänster; Nürnberger, Chorizo och nederst Salsiccia.

Alla korvar var extremt go'a, men eftersom jag inte är speciellt förtjust i salt, så kommer jag att minska på saltmängden nästa gång vi gör korv. För att vi ska göra korv igen, det är helt klart. Det kom vi alla överens om innan vi ens satt oss ned vid bordet och börjat äta. När vi väl börjat äta, ja då var frågan helt överstökad. Det fanns verkligen inga frågetecken att räta ut. (Förutom NÄR)

Eftersom det gick åt en hel del öl och vin under tillagning och uppätning (Nej, vi åt inte upp allt), så gick Calle och jag hem. Det var en helt fantastisk promenad med vacker solnedgång, öppet vatten och vatten med is på, så när vi kom hem tyckte vi att vi var värda ett glas vin. Det är snart urdrucket och sängen lockar. I morgon är det en promenad ned till Grundvik, uppdelning av korven och sen hem och laga matlådor till Calle för nästa vecka, sen är helgen slut igen! Attans vad snabbt det går!

 

Kommentarer