Korvstoppningsdax

I går eftermiddag åkte vi över till svärfar och Nettan för att förbereda köttet för vår korvstoppningsdag som infaller i dag! 6 kilo kött & späck ska förvandlas till 3 sorter färskkorv, d v s den ska varken rökas eller lufttorkas. Det spar vi till ett annat tillfälle!
Sorterna som ska göras i dag är; Salsiccia, Chorizo och Nürnberger. När korvarna är klara så blir det grillning och vin!
Just nu känns det tungt med sjalen. I går kväll upptäckte jag ett fel flera varv tillbaka och nu börjar varven bli så stora, så det blir mycket baklängesstickning ett tag framöver. Tråkigt! Det spunna garnet är i alla fall upplindat på en spole och vägt. 46 g är ca 15 gram mer än vad jag hittills använt, så det borde räcka till att avsluta sjalen.

Nästan all snö är borta och jag kan äntligen se min "Nya" rabatt! Krokusarna ser lite lustiga ut, men Kejsarkronorna ser ut att komma fint! Hoppas att de håller vad folk säger att de ska göra, d v s hålla rådjuren på avstånd. Om de gör det, då kommer hela tomten planteras med Kejsarkronor.

Kommentarer