Påskliljor till Pingst?

I torsdags så fyllde Calle år. Istället för att åka hem efter jobbet så åkte jag till Uppsala och festade med Calle och några kolleger till honom. Tanken var mat och några öl, men det blev betydligt mer än så. Jag tror inte att vi låg i husvagnen för en vid 0230-tiden. Det var länge sedan jag var uppe så sent kan jag lova!

På väg hem ifrån Uppsala svängde jag förbi Norrviken och svärmor för att agera tapetserarkonsult. Sakta men säkert växer soffan fram och den blir ursnygg! När jag ändå var i närheten av Häggvik så passade jag på att svänga förbi K-rauta och köpa jord. ÄNTLIGEN, jag försökte ju handla redan i Januari och då var det antingen slut eller fastfruset.

Eftersom Calle inte var hemma i torsdags, så bjöd vi över släkten på grillning till lördagen. Korv, god sådan, fläskfilé, sallad och en himla massa "såser", Tzatziki, Guacamole, hummus, Ajvar och Aioli gjorde att vi, tycker åtminstone vi själva, bjöd på en alldeles supergod lunchgrillning!

Hela dagen i dag har vi, för den första gången i år, ägnat åt trädgården. Riva växthus, fälla 5 björkar, (jag vet, lite sent, men de får ligga i några veckor så att all sav dras ut) planera för vart jag ska flytta buxbomen som växer på extremt konstiga ställen på tomten. 3 stycken in alles har vi, en i ett betongrör vid vår parkering och två stycken vid flaggstången och ihop med en stackars rhododendron. Jag har funderat och insett att den stackarn inte är planterad för den på ett bra ställe och så läste jag i dag på nätet att Buxbom och rhododendron inte trivs ihop!

En vacker dag, när jag ska börja med mitt "Woodland" så ska rhododendron få flytta dit, men tillsvidare så gör jag det lite trevligare för den genom att flytta på Buxbomen!

Buxbomen som ska flyttas, flyttas till ett ställe nedanför altan. Där får den bli gräns mellan gräsmatta och rabatt/vinbärsodling.

I morgon är en annan dag. Jobb, inte alls så trevligt som trädgårdsarbete, men helt ok! Jag tror visst att jag ska köra några turer till stan! Om jag har tur, så kommer jag hem på tisdag till en blommande Påsklilja, bättre sent än aldrig, men det kan också bli så att jag får vänta till Pingst innan Påskliljan vill blomma!

 

Kommentarer

  1. Jag tror att Björk måste fått löv för att er teori ska funka... Ähhh det där med ved är massa skrönor i! Skiten lär brinna i vinter, jag lovar. När kommer ditt nya växthus? Och kommer bina åt dina odlingar i ett sådant?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nä da! Vi har testat förut så det ska nog funka i år också!

      Radera

Skicka en kommentar