Bränt var det här

I dag var dagen som jag skulle så bönor, sallat och morötter, men först så skulle vi rensa på tomten.

Om jag säger så här; Vi har mycket att rensa bort och elda upp, inte minst på grund av vintern som var. Aldrig förr har vi haft så många fallna och brutna träd. Lägg sen där till att vi har tagit ner ett gäng björkar och de har ju inget ris att tala om!

Som ni säkert redan har förstått, så har det inte blivit något sående över huvud taget! Det får jag göra i morgon istället! (Och då får jag kanske hjälp av Morgan, för strax efter 16 så dök Linnea, Morgan och Malte upp och de sover hos oss i natt)

I alla fall, jag har förenat nytta med nöje, kört allt ris med fyrhjulingen!

Medan jag körde ris och eldade, så högg Calle ved, och jäklar vad han har huggit ved! Han inte bara högg sin dagsranson av vedkubbar, han passade även på att hugga min ranson också!

Snacka om att koncentrera sig när man kör! Fyrhjulingarnas Janne Schaffer, fast jag använder inte tungan så flitigt!

Eldande är kul, men kan göra väldigt ont. I dag så har jag bränt mig (utan att komma åt någon varm yta) på handleden, jag har bränt bort halva höger ögonbryn och har nästan inga ögonfransar kvar på höger ögonlock. Ja, och luggen, den ska vi inte tala om! Dags att beställa tid hos frissan!

 

När man arbetar i trädgården och har en brasa brinnande, då är det ett måste med mat ute. Synd att korvarna, som faktiskt skulle vara grillkorvar, inte gick att grilla!

På Gåsvik så är hela tiden djuren närvarande. En del gömmer sig, andra latar sig och så finns det de som aldrig vill lämna husse ifred, om inte husse har slängt bort benet vill säga, för då måste det genast hämtas tillbaka.

I morgon är en annan dag, men det kan man knappast tro, för förutom att så och plantera blommor, så ska vi rensa på tomten och fortsätta att elda!

 

Kommentarer

 1. Vad praktiskt med fyrhjulingen - ser att ni har att göra, men visst är det härligt med utepyssel, kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt! Och det känns som vettig träning!
   Kram

   Radera

Skicka en kommentar