Gjutning nummer 2

Calle och jag vaknade före tuppen, i vanlig ordning och eftersom vi hade nattgäster så ville vi inte stanna inne och störa dem som sov så sött, så vi gick ut och började arbeta med formen. Jag tror inte att vi varit ute och arbetat i mer än en halvtimme när Nea, Morgan och Malte ko. Smygande. Morgan hade klättrat upp till vårt sovrum och funnit det tomt. Smärre panik hade utbrutit och han väckte mamma och Malte!

Efter en härligt stökig frukost gick vi ut och fortsatte att arbeta med formen. Jag vet inte om jag har berättat för er, men det här är första gången jag är med och gjuter något så stort som vi gjuter nu. Så jag har ingen som helst kunskap i formbyggandets ädla konst, jag litar fullt och fast på Calle och andra som ger Calle goda råd och tips. Att betong är ett tungt material och att trycket på formen är hög, det har jag förstått. Men riktigt hur högt tryck det skulle vara, det hade jag nog aldrig förstått för ens formen släppte på ett ställe. För säkerhets skull, så göt vi inte klart. Vi förstärker ytterligare i veckan och fortsätter gjuta nästa söndag!

Så gott som hela grannfamiljen är involverade i vårt gjutande, det är bara lillkillen, Ola, som ledsnar och går hem och tittar på tv istället. Där av ingen bild på honom.

Och precis som förra helgen, så kom vår käre vän Johan Bygg ut och hjälpte till med betongblandandet. Det och det att han har en sådan fantastisk betongblandare, är vi evigt tacksamma för!

 

Kommentarer

  1. Jag öste på hem så min rösträtt inte blev bortkastad! Och ingen naziströst blev det... Jag lovar!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar