Bakdags

Så var det åter igen dags att baka surdegsbröd.
Eftersom jag var ledig i går, så satt jag fördegen redan på förmiddagen, det är första gången jag gör det, så jag var lite osäker på hur det skulle gå. Om tiderna skulle passa in i mitt liv. Men märkligt så fick jag till det. Vid halv 9-tiden, så var degen färdig för att hamna i brödformarna för jäsning över natten.


Bilden högst upp till vänster är hur limporna såg ut i går kväll. Lite svårt att fatta att det kan jäsa som det gör med lite sur deg! Bilden uppe till höger är hur brödet såg ut vid 5-tiden i morse när det var dags att skickas in i ugnen.
Som ni nu säkert kan räkna ut, så är bilden nere till vänster hur första limpan såg ut när jag hade börjat skära i det. Jag blir lika förvånad varje gång jag bakar och det går bra och blir gott.
Lika glad verkade svärmor vara. I dag har hon bakat bröd på surdegen som hon fick i julklapp/födelsedagspresent. Enligt hennes egen utsaga så har hon prövat surdegsbak flera gånger förut, men aldrig lyckats, men i dag verkar det ha gått bra. Nu väntar jag bara på att få höra om det smakade lika bra som det såg ut.

Och så sista bilden. Den föreställer min chilisådd. Två, utav fyra sorter har kommit upp och jag tror att de andra två sorterna är på G. Jag börjar känna stressen nu. Det närmar sig chilins första omskolning och jag har inte gjort en kruka ännu!

Kommentarer