Ledig dag

I dag har jag varit ledig och tyvärr så har vädret inte varit mycket att hänga i granen. Det har blivit mest inomhus. Whoopi vill ju förstås ha lagom med utetid, så jag har passat på att elda och studera trädgården medan Whoopi har jagat boll.

I trädgården hittade jag Machésallat som bara väntade på att bli skördad. Det blev en god lunch till mig.


 Sen så upptäckte jag att Rabarbern var långt kommen. Den är numera täckt av en kruka. I ett av alla små  hus som vi har på tomten, hittade jag påskliljelökar i kruka. Meningen var att jag skulle ha planterat ut lökarna i höstas, men eftersom det aldrig blev gjort och det faktiskt syntes lite grönt i krukorna, så tog jag med dem in, la på lite ny jord och ställde ut dem i tvättstugan. Jag har ingen som helst aning om hur jag ska göra för att driva upp dem, men jag tänker mig att de inte vill ha för hög värme och då kommer tvättstugan till bra användning.
Det är inte bara i krukor och lådor det gror här hemma. I kylskåpet ligger en massa gammal potatis och bara väntar på att bli utplanterad. Ögonen är redan på plats.

Vad har jag gjort för övrigt då? All tid som jag har spenderat inomhus? Jag har bl a gjort tidningskrukor. Det kommer att behövas i massor och mycket snarare än vad jag väntade mig. I fredags sådde jag vitkål och Tomater och de är på en stark frammarsch. På lördag så får jag nog plantera om dem.


Några timmar har också spenderats med min stickning, ni vet, den som nu ska bli en matta! Jag har ingen bild att visa just nu, men så mycket kan jag säga, det ser bra ut och jag tror att jag ska lyckas få ihop 18 rutor, annars blir det helt enkelt en liten matta.

Kommentarer

  1. Nu blev jag inspirerad, fick lust att plantera något :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag förstår dig! Det är så härligt att odla.

      Radera

Skicka en kommentar