Lördagsgöra

Alla pauser på jobbet går åt till att sticka och all tid före, mellan och efter jobbet har gått åt till och spinna. Denna gång har spinnandet gått så fantastiskt bra, så jag är redan klar med de ca 100 G som behövs till det jag planerat att sticka så fort jag är klar med mattan.
När jag inte är i Märsta för att arbeta, alltså den lilla tid jag har hemma, den går mesta dels åt till att förbereda sommarens odlingar och tvätta.

Hittills så har jag försått chili, 5 sorter. Den sista sorten som jag köpt, Jamaican Bell, den har inte kommit upp ännu, men de 4 andra sorterna har jag planterat om.

Förra veckan försådde jag en tomatsort. Har ingen aning om vad den heter, fröna är tagna ifrån en tomat som min moster odlade sommaren 2012. Dessa tomater har jag planterat om i dag! Jisses vad snabbt de grott. Samtidigt med tomaterna, sådde jag vitkål, den var också dags att plantera om idag. Så totalt har jag planterat om 10 tomater och 14 vitkålsplantor. Nu väntar jag bara på att mitt Epsomsalt ska komma. Det beställde jag i onsdags, så det dröjer säkert ytterligare några dagar innan det kommer. I år så har jag bestämt mig för en riklig skörd, så jag följer Ulla Hasselmarks råd till punkt och pricka. Om ni vill veta hur hon gör när hon odlar tomater, så har ni hennes inlägg om tomatodling här. Jag har sett hennes tomatodling och den är verkligen imponerande.

Calle och jag är inte bara hemma och odlar. I dag så har vi varit på turné till Åkersberga. Först ett besök på Sveriges i särklass bästa Coop (jag kan skriva så, för Coop i Åkersberga blev utsett till Sveriges bästa Coopbutik 2013). Efter Coop var tanken att jag skulle avlägga ett besök på Åkersberga Växtförsäljning, men de öppnade inte för ens klockan 11 och klockan var inte mer än 10 över 10, så vi åkte vidare. Vi hade tänkt att besöka en secondhandbutik, men hamnade först på en annan. Den butik vi tänkt att besöka var fullproppad av folk, så vi åkte vidare på turnén. Calle behöver ett digitalt skjutmått och eftersom Woody inte hade något, så svängde vi förbi Margretelunds Ica och Järniabutik. Där fanns inte heller något.
Det sista stoppet på vår turné blev Lumpboden vid Östanå färjeläge. Där hittade jag en tesil och dessa formar. Jag har blivit inspirerad av det Engelska Master Chef, där de ofta använder sig av liknande grejor för att få till en snygg servering eller för den delen, form på någon maträtt.


Priset på formarna har stigit en aning sedan de senast såldes. Då, för en herrans massa år sedan,  på NK, så kostade de 2, 65 kr. Jag fick betala 60 kr för dem! Enligt mig ett fynd. På Järnia kostar nya över 100 kr!

I morgon ska vi en tur till Märsta. Vi ska rida, så nu måste jag fixa sådant som jag annars hade kunnat gjort i morgon. Så som att tvätta!

Kommentarer

 1. Har nu också fastnat i spinneriet. Blir inte särdeles jämnt än, men roligt är det! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jämnt? Vad är det för något? Nä, mitt spinnande blir allt annat än jämnt, men det är inget som jag bryr mig om. Ojämnt är också fint! Ja, att spinna är det mest avkopplande jag vet, så där är jag fast!
   Monzan

   Radera
  2. Ps. Såg att du spinner på slända. Jag ska nog plocka fram min slända snart och använda den ett tag. Det var på tok för länge sedan som den kom till användning!

   Radera

Skicka en kommentar