Jag vet vad jag gör på fredag efter jobbet

I går var Calle på vildsvinsjakt och äntligen så blev det något att fylla frysen med! Efter att Calle skjutit sitt djur, så ringde han först för att tala om att han skjutit ett djur och kolla om han kunde komma och sova hos mina föräldrar.Ungefär en timme senare, så ringde han och sa att han var på väg. Ytterligare en timme senare ringde han och sa att han var framme och jag kunde komma och hjälpa honom att hänga upp djuret. Så, upp och hoppa och hänga vildsvin. Snacka om att få sin sömn upphackad!
I morse hängde djuret där. Jag tycker faktiskt att det såg ganska så fridfullt ut.


För Whoopi så var det det första djuret som hon sett hängande och det var en kul syn att se. Blodet fick det att vattnas i mungiporna på henne, men lite läskigt tyckte hon nog att det var. När hon nosade, så gick hon inte fram till det, istället lutade hon så mycket framåt, så det såg nästan ut som om hon skulle trilla framåt.
På fredag är det alltså dags att stycka djuret, ta rätt på allt kött. Förmodligen så blir det mycket kött som blir färs.Kanske gör vi i ordning hamburgare som vi fryser in.  En del kött kommer att bli korv. Åtminstone filén kommer att sparas som den är. Sedan vet jag inte vilka delar som är värda att spara. Någon som kan rekommendera vad som jag gör färs på och  vad som är värt att spara?

Kommentarer

  1. Spännande, har ni gjort en trikinanalys?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den är inskickad, nu väntar vi på svaret. Det vore ju tråkigt att göra i ordning allt kött, vakumpacka det och frysa in det och så får man svar att det är trikiner i det...

      Radera

Skicka en kommentar