Första dagen i Manhester så
gick vi förbi en Jamie Oliver’s Italian. Jag sprang över gatan för att kolla
menyn. Calle var inte så intresserad.
Senare fick jag veta att
Calle tänkte ungefär så här: Som att köpa märkesjeans. Byxan är inte bättre,
men dyrare. Det man betalar för är märket. Och med tanke på att han har 37
restauranger som heter Jamies Italian, så skulle man kunna tro att så är
fallet.
Jag lyckades inte få med
Calle till Manchesterrestaurangen, men när vi kom till London och upptäckte att
vi bodde ungefär 10 minuters promenad ifrån en Jamie Olivers’s, så lyckades jag
få Calle att gå med på att vi skulle äta där en kväll. Vi bestämde oss för sista
kvällen, söndagskvällen.
På lördagen bokade vi bord
till klockan 1800. Vi hade ju ingen som helst aning om vilket slags tryck det
är på hans restauranger. (Nu är Canary Wharf väldigt mycket Business, så vi
borde ha kunnat lista ut att söndagskvällar inte är den mest hektiska tiden i
veckan.)
I alla fall, vi var precis i
tid till vår bokning och blev visade till ett bord, eller rättare sagt, vi fick
faktiskt välja mellan ett antal lediga bord.
Efter ett tags läsande på
menyn så bestämde jag mig för Grillad Sparris Bruchetta och Calle en
Bresaolasallad till förrätt och till varmrätt valde jag Tagliatelle Bolognese
och Calle tog Penne Carbonara. Jag är glad att det fanns två storlekar att
välja mellan, för jag hade aldrig klarat av den stora portionen. Till maten
drack vi öl, men vilken sort kommer jag inte ihåg längre.
In kom förrätterna och Calle
hinner inte mer än ta en tugga så sprider sig det största leendet jag någonsin
sett i Calles ansikte och han säger; Jag vill inte ha min pasta, jag vill ha
mer av det här!
Calle var generös och lät mig
smaka en stor tugga och det var fantastiskt gott. Inte för att min Sparris
Bruchetta inte var god, den var fantastiskt god, men Calles förrätt var
gudomligt god.
Våra pastarätter var också
fantastiska, så efter pastan så fick magen vila i fem minuter och sedan så
beställde vi in efterrätt. Calle tog en Tiramisu och jag valde en Hallon och
chocklad Pavlova. Å så fantastiskt gott det var!
Vi visste att det här skulle
bli den dyraste måltiden vi ätit under hela tiden i England och då tyckte vi
ändå att maten hade varit betydligt dyrare än vad vi trodde när vi åkte dit.
Notan slutade på ca £69, vi la dit en del dricks, fast att det stod att
dricksen var inräknad, personalen var trevlig och väldigt tillmötesgående, så
de var värda det. Om man avrundar uppåt, så gick hela middagen på 950:-, i min
värld, låter det dyrt, men så sitter jag och läser restaurang Skärgårdens meny
och då inser jag att för servicen och maten vi fick, så var det ett väldigt bra
pris!
Jamie Oliver öppnar sin
första ”Jamie’s Italian” i Stockholm i höst och är det bara en bråkdel så bra,
som det var i London, så är det värt det! Calle och jag kommer garanterat att
testa!
Kommentarer
Skicka en kommentar