Efter regn kommer solsken

Vi vaknade tidigt i morse av en rejäl smäll. Japp, nu var åskan här, precis som SMHI hade förutspått. Efter att jag dragit ur kontakter lite här och var, kröp jag tillbaks i säng och låg och mös i två timmar innan vi klev upp. Vilket skådespel det var att titta ut. Blixtar här och blixtar där och så en himla massa regn. Ett tag stod vi och tittade ut genom altandörren, det var precis som att åka igenom en automattvätt på statoil.

När regnet avtog vid 8-tiden, hade vi suttit och talat cykelvägar på ön, så vi bestämde oss för att ta bilen och köra runt varenda asfaltsväg på ön och mäta upp sträckan med hjälp av Runkeeper.


Med en fika paus hos Tina och Jörgen, så var vi på väg i ungefär 1 1/2 timme. På några ställen fick Calle sakta in så att jag skulle kunna fotografera. Jag tror aldrig att jag sett så många sönderregnade uppfarter förut!


Vid 1-tiden dök syster upp och med sig så hade hon solen. Å himlars vad kvalmigt det blev. Förutom solen så hade hon med sig garn. Hon hade stannat till vid lumpboden vid färjeläget på fastlandet och där hittat detta garn. Allt ihop för hiskeliga 12 kronor! Undrar bara vad jag ska sticka/virka av det? Eller jag skulle kanske väva något? Idéer mottages gladeligen!


På bilden ser man inte riktigt vilken härligt grön färg det mellersta garnet har. Man ser heller inte den beiga färgen som det understa garnet har. Kvaliteten är av något lin/ull liknade material. I morgon så ska syster kika efter några fler garner om de har öppet när hon åker hem.

Kvalmigheten gjorde så att syster och jag var tvungna att åka och bada. I dag stannade vi till vid Bensviken. Där finns en mysig liten brygga och inga som bryr sig för att man har hund med sig.
Whoopi är en Spansk vattenhund, men man skulle snarare kunna kalla henne för en Spansk bergsget! Hon älskar att springa och hoppa på klipporna. Badar gör hon bara för att bollen måste räddas!


Vid bryggan i Bensviken låg en fin gammal båt som jag tyckte måste förevigas här på bloggen. Jag tror hon heter Maja-Karin. Ett dubbelnamn var det i alla fall!


Madde hade fler grejer med sig. På gårdagens inlägg, så undrade ju jag vad jag skulle göra med all fjolårsvitlök som jag hade kvar och syster visste precis vad den skulle användas till. Den skulle läggas in och hon hade hittat ett recept värt att prova. Det enda som behövdes införskaffas var vitvinsvinäger och det gjorde hon.
Receptet som hon hittat, var lätt och lät bra. Det enda jag gjorde med det, var att ta bort tomatpurén och lägga till ganska mycket Timjan.


Samtidigt som vi fixade med vitlöken, lagade vi mat. Det blev väldigt gott. Stark korv, tzatziki, wookade grönsaker, fyllda champinjoner och grillad Squash!


Kommentarer

Skicka en kommentar