Hösten är här.......

   fast det hade ni väl redan märkt? Jag känner mig lite efter, med precis allt. Jag har inte vinterbonat växthuset, som var tänkt, sedan så har jag inte målat färdigt mina pallkragar, eller rensat där de ska vara. Det finns massor att räkna upp, som jag borde ha gjort, men inte gjort.
   I dag så hoppas jag få lite gjort, som att klippa gräsmattan. Den är så gräsligt lång på framsidan, så lie vore nästan det bästa. Men jag tror att vi får köra gräsklipparen två gånger istället. Men om jag tittar ut nu, så är det inte troligt att gräset blir klippt i dag. Hela natten har det regnat och om gräset ska vara klippbart, så får det bli riktigt varmt idag.

   I torsdag så var jag i alla fall lite duktig. Jag skördade allt som var värt att skörda, ett gäng gröna tomater och några röda, en pytteliten gurka, ca 1 1/2 kilo morötter och så några squashisar.
   Jag har också lyckats skörda två, jeep, hela 2 stycken chilisar. 2 stycken på jag vet inte hur många plantor. Självklart så har jag massor av chilisar på G, men jag är tveksam till om de kommer att hinna mogna. Om vi får till lite värme i växthuset, så kanske, annars så har jag odlat chilisar i onödan i år!


   Nu gäller det bara att lista ut vad det är för sort. Jag hade hoppats på att det skulle vara chili de Cayenne, men när jag googlar cayenne, så är de frukterna "buckliga" på tvärsen, istället för som dessa på längden. Och när jag tittar på bilder på tabasco, så är de frukterna mycket mindre än mina. Så, om någon har någon idé på vad det kan vara för sort, så tar jag gladeligen emot era idéer!

   När man har skördat så är det alltid kul att bjuda på egen mat, så Calle fick hemgjord korv med morotsbiffar och tabouleh till.


   Pappa brukar göra dessa biffar, så receptet har jag fått ifrån mamsen. Tyvärr så hade vi ingen sambal olek hemma, så det fick bli cayennpeppar, tabasco och vitlök istället. Gott det med!

   När jag skördade morötter, så fick jag upp en massa pyttesmå morötter. Först så tänkte jag att det där orkar jag aldrig ta rätt på, men så kom jag på att vi ju har en hund och hon älskar morötter. Så jag började spara även de små. Nu får Whoopi morotsgodis när hon vill!


Kommentarer

 1. vad kul att du skördat en massa - ser smarrigt ut! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. En massa vet jag inte, men det blir i alla fall 4 portioner morotsbiffar och tomater har vi till nästa vecka!
   Nästa år så ska jag ha massor av morötter, rödbetor och självklart tomater, men då ska de mogna betydligt tidigare än i år!
   Kram

   Radera

Skicka en kommentar