Gurkorna mår inte helt ok

I går åkte jag hem för att ta hand om växterna i växthuset och plantera blåklint som jag snott ifrån en åker och det var ungefär allt jag hann med. Det blir så när man slutar sent (allt är relativt -17:36) och har en lång resväg och ska upp tidigt dagen efter (02:50).
Utifrån en lekmans ögon, så ser tomaterna ut att må bra efter omständigheterna, gurkan däremot, den är jag lite orolig över. Om det är någon därute som vet vad som hänt och om det finns något jag kan göra för att få gurkorna att må bättre, så skulle ingen bli lyckligare än jag om jag fick veta vad jag ska göra!
Här kommer de utlovade bilderna på gurkbladen:När jag tog bilderna på gurkbladen, passade jag på att ta en bild på hela växthuset, så som det ser ut nu när det är möblerat.


Ni vet väll att om man klickar på bilden så blir den stor? Gör det så ser ni mycket bättre hur växthuset blev.

Min arbetsmiljö är väldigt växlande. Ibland så kör jag på landet, ibland i staden och andra gånger så kör jag i förorten. När jag kör i förorten så har jag gott om kossor (egentligen kvigor) att samtala med medan jag väntar. Här är två och en halv tjej som jag samtalade med i dag. Vi konstaterade att det är inne med lugg på kossor.
Kommentarer

  1. Kanske är gurkorna solbrända? Kanske behövde de avhärdas bättre, eller så behöver de skuggas bättre när solen steker som värst? Isf kommer de med all sannolikhet återhämta sig, om än kanske stå stilla i växten en tid...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för svaret! Men tyvärr så är de ej solbrända och avhärdningen är inte heller problemet, men skönt att höra att du tror att de kommer att återhämta sig!

      Radera

Skicka en kommentar