Sigtuna hamn

I tisdags så invigde Sigtuna kommun sin nya hamn i Sigtuna. Som jag förstår det så var absolut alla där! Det var varmt, trevligt och folkrikt, fast det vet jag inget om. Det är vad jag hört ifrån min mamma och pappa och så Bästa Syster som var där. Själv så arbetade jag.
Efter som de verkat ha haft det så trevligt och världens Bästa Berit var där i onsdags och också hade det väldigt trevligt så bestämde jag mig för att åka dit efter jobbet i torsdags.
Kollade med Bästa Syster när hon slutade och vad hon hade för planer för eftermiddagen.
Hon skulle sluta ca 1 timme före mig och tänkte åka till sjudargårdsbadet, hon föreslog för mig att jag skulle ta bilen och parkera den vid Våfflan och gå till Sjudargårdsbadet och det lät ju som en god idé!
Det var verkligen en trevlig promenad ifrån Våfflan till badet.
Förutom en "brygga" runt hela hamnen, så är det en gångväg hela vägen ifrån "stan" till Sjudargårdn. Man passerar hum. skolan som jag gick gymnasiet i. Jag har aldrig sett den ifrån detta perspektiv. Man passerade också en väldigt massa fina hus och en perfekt strand om man inte vill ligga och trängas med halva kommunen. Jag hade ju Whoopi med mig och jag var väldigt noggrann när jag närmade mig stranden att kolla efter förbud skyltar för hundar. Såg ingen, så jag tänkte att det här är lugnt.Och självklart när man lämnar stället "den rätta vägen", vad hittar man då? Jo, en skyllt med "hundar förbjudet"!
Så, har jag lärt mig något av det här? Ja, anländ alltid "fel" väg om det är möjligt! Kan alltid skylla på att det inte fanns någon skyllt den vägen! :-)
I vilket fall som helst, Sigtuna hamn är ett trevligt ställa att stanna på för en fika, det vet jag för att Bästa Syster och jag åkte till hamnen och tog en fika efter badet och det är en väldigt trevlig promenadväg ifrån hamnen till badet!

Kommentarer

  1. Om man går hela vägen från Björkbackastrand till Sjudargårdsbadet, så har man tillryggalagt 5,9 km enl vårt kommunalråd Anders Johansson. Det blir en skaplig promenad, om man ska tillaka till bilen också.

    SvaraRadera
  2. Synd att jag missade "b" i "tillbaka". Kan man korrigera?

    SvaraRadera
  3. Tänk att jag inte ens såg att du hade missat "b" i tillbaka, jag var tvungen att läsa flera gånger!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar